Norwegian med 14 prosent passasjervekst i juni

Norwegians trafikktall for juni viser at nesten 3,5 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden, en økning på 14 prosent, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Totalt 3.497.285 passasjerer reiste med Norwegian i juni, 437.883?flere enn samme måned i 2017. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 44 prosent, og kapasitetsveksten (ASK) med 43 prosent. Fyllingsgraden var på 90,5 prosent, opp 0,8 prosentpoeng.

– Kapasitetsveksten er fortsatt høy, men i tråd med strategien, er den nå i ferd med å avta noe, sammenlignet med tidligere måneder. Etter en lang periode med sterk vekst, vil vi fremover kunne høste av det vi har sådd, noe som vil gavne kunder, ansatte og aksjonærer, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flyvningene i juni. Punktligheten var på 70,9 prosent, sterkt påvirket av en rekke flyvelederstreiker i Europa.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter. Selskapet fikk levert én fabrikkny Boeing 787-9 Dreamliner og én Boeing 737 MAX 8 denne måneden. Totalt for året får Norwegian levert elleve Boeing 787-9 Dreamlinere, tolv Boeing 737 MAX 8, og har allerede mottatt selskapets to siste Boeing 737-800. Med en gjennomsnittsalder på 3,7 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøbesparende i verden.

Foto: Norwegian-maskin på bakken. Foto fra Norwegian.