Norwegian med god passasjervekst og høy fyllingsgrad i august

Passasjerveksten fortsatte for Norwegian i august. Totalt valgte over 3,6 millioner passasjerer å reise med selskapet denne måneden, en økning på ti prosent fra samme periode i fjor. Fyllingsgraden var nær 90 prosent for hele rutenettet, og 94 prosent på langrutene som betjenes av selskapets Dreamlinere.

Totalt 3.615.319 passasjerer reiste med Norwegian i august, 335.794 (ti prosent) flere enn samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 31 prosent, og kapasitetsveksten (ASK) med 33 prosent. Fyllingsgraden var 89,6 prosent for hele rutenettet, og 94 prosent på langrutene som betjenes av selskapets Dreamlinere, skriver flyselskapet i en pressemelding.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer velger oss når de skal ut og reise. Jeg vil særlig trekke frem langrutene våre, der etterspørselen er svært god, og fortsetter å øke, ikke minst mellom London og USA, og Paris og USA. Vi ser også at reisende fra andre kontinenter i økende grad flyr videre til andre destinasjoner i selskapets europeiske rutenett, noe som understreker viktigheten av en sterk og sømløs operasjon, på tvers av den europeiske og internasjonale virksomheten, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

– Det er også positivt at selv med en betydelig økning i antall tilgjengelige seter, fyller vi flyene godt. Kapasitetsveksten er fortsatt høy, men i tråd med strategien, avtar den nå noe, sammenlignet med tidligere måneder. Etter en lang periode med sterk vekst, vil vi fremover kunne høste av det vi har sådd, noe som vil komme kunder, ansatte og aksjonærer til gode, fortsetter han.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flyvningene i august. Punktligheten var på 75,6 prosent.

Flyselskapets flåtefornyelse fortsetter i 2018. Selskapet fikk levert én fabrikkny Boeing 737 MAX 8 denne måneden, av totalt tolv i år. I tillegg får selskapet levert elleve Boeing 787-9 Dreamlinere, og har allerede mottatt selskapets to siste Boeing 737-800. Med en gjennomsnittsalder på 3,7 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøbesparende i verden. Det aller viktigste et flyselskap kan gjøre for å redusere utslippene, er å investere i ny teknologi og nye fly.

Foto: Kabinbesetningen på en Norwegian-maskin. Foto fra Norwegian.