Norwegians første Arlanda-fly landet i dag tidlig

Norwegian har fått en operativ driftstillatelse (AOC) hos Transportstyrelsen i Sverige. Med Norwegian Air Sweden (NSE) vil flyselskapet få et enda sterkere fotfeste i EU.

I dag tidlig landet Norwegians aller første svenskregistrerte fly på Stockholm Arlanda flyplass. Flyet kom direkte fra Boeingfabrikken i Seattle, og er en splitter ny Boeing 737 MAX 8, med registreringsnummer SE-RTA.

– Vi er glade for å få en svensk AOC på plass. Med et sterkere fotfeste i Skandinavia, kan vi få tilgang til flere trafikkrettigheter, og lansere nye direkteruter som aldri er blitt fløyet før. Arlanda kan bli et stort internasjonalt knutepunkt for flyreiser mellom Asia og Nord-Amerika, men det krever en mer luftfartsvennlig politikk, og konkurranse på like vilkår, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian vil begynne å søke om trafikkrettigheter, inkludert en søknad til US Department of Transportation (DOT), slik at Norwegian Air Sweden kan fly til USA.

Foto: Norwegian-maskin på bakken. Foto fra Norwegian.