Internasjonal luftfart samles i Oslo

Tirsdag 27. november starter luftfartskonferansen ACI Airport Exchange 2018 på Oslo konferansesenter på Lillestrøm, med 900 delegater, 120 foredragsholdere og 50 og utstillere fra hele Europa og Asia. Avinor Oslo lufthavn er vertskap for konferansen, som avsluttes torsdag 29. november.

ACI (Airports Council International) har arrangert Airport Exchange siden 2006, og møtearenaen har etablert seg som den ledende konferansen for flyindustrien, og er blitt et samlingspunkt der bransjeekspertise, innovasjon og ideer deles, og forretningsbånd knyttes.

– For Avinor er dette en viktig mulighet til å vise det internasjonale bransjemiljøet hvordan vi jobber med innovasjon og bærekraftige løsninger. Ikke minst er det et utstillingsvindu for Norge og Oslo som reisedestinasjon, og vi gleder oss til å vise frem hovedstaden vår, Avinor og Oslo lufthavn gjennom konferansen, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen.

Fokus på grønne løsninger

Deltagerne ønskes velkommen 27. november, i en mottagelse ved konferanseområdet på varemessen på Lillestrøm. De to påfølgende dagene skal det arrangeres konferanse på Lillestrøm varemesse, med en rekke foredragsholdere og utstillere.

Avinor vil ha fokus på miljø og innovative løsninger i både tematikk, foredrag og utforming. De skal vise frem elfly, luftfartens klimaansvar, Remote Towers-teknologien, bærekraftige løsninger på sine lufthavner, flyplassdrift i arktisk klima, og energiløsninger på bakken.

– Etter hvert som vi blir mer oppmerksomme på utfordringene med å bygge mer bærekraftige virksomheter, skal denne konferansen gi oss muligheten til et innblikk hos en av verdens mest visjonære og nyskapende flyplass-grupper. Vi er glade for å ha samarbeidet med Avinor om dette arrangementet, og ser frem til å lære mer om deres visjon om fremtiden, sier Director General i ACI Europe, Olivier Jankovec.

Utstillingsvindu for norsk luftfart

Det tre dager lange arrangementet avsluttes med omvisninger på Oslo lufthavn, der terminaldrift, vinterdrift, miljø og en digital omvisning står på agendaen.

Program for konferansen

27. november

Registrering + rigging av konferanse og utstilling
Velkomstmottagelse på Lillestrøm

28. november

Konferansen på Lillestrøm varemesse
Gallamiddag i Oslo rådhus

29. november

Konferansen på Lillestrøm varemesse
Omvisninger/Airport Tours på Oslo lufthavn, med ulik tematikk

Foto: Avinor Oslo lufthavn pir nord i vinterlig morgengry. Foto fra Avinor.