OSL: Rullefortau på plass til B-gatene

Årets julegave til de på Gardermoen reisende er åpnet. De nye rullefortauene i gangbroen til gatene B1-B8 er satt i drift, og vil nå korte ned gangtiden for mange innenlandsreisende.

For å korte ned gangtiden til B-gatene, og forbedre passasjeropplevelsen for innlandsreisende, har Avinor denne høsten installert rullefortau i begge retninger. I byggeperioden har reisende måttet benytte shuttlebuss til B-gatene. Nå er området åpnet, og rullefortauene står klare til å frakte reisende raskere til flyet.

– Vi har tatt til oss de reisendes tilbakemelding om gangavstanden, og håper at de som skal fly fra våre B-gater i julen og fremover, kan glede seg over at de nå kan komme seg raskere gjennom gangbroen, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen i en pressemelding.

Flere overraskelser før jul

De midlertidige tillatelsene for gangbroen og B-gatene er forlenget til ut 2021, med en intensjon om å gjøre bygget permanent. Arbeidet som nå er gjennomført, har omfattet en forsterkning av bygget, samt installasjon av to lengder med rullefortau, som går i begge retninger.

– Med rullefortau vil det nå bli enklere og raskere å reise fra B-gatene. Det gjør at man kan bruke litt ekstra tid til å få med seg juleaktivitetene våre, sier kommunikasjonssjefen, som lover et tettpakket og spennende program for både store og små på hovedflyplassen før jul:

– I desember skal de reisende underholdes av flere kor, deriblant The Monday People og Birkelunden mannskor. Vi får besøk av nissemor og nissefar, Lucia-tog, julemaskoter og barnekunstmuseet med ansiktsmaler. Vi anbefaler alle reisende å møte opp litt tidligere, for å nyte julen på Oslo lufthavn.

Foto: Denne høsten har Avinor forsterket gangbroen til B-gatene ved Oslo lufthavn, samt installert to lengder med rullefortau som går i begge retninger. Foto fra Avinor.