ESS Group blir operatør for Buchardts nye Hemsedal-hotell

Related Post

AB Invest har fått en av Skandinavias mest spennende reiselivsaktører på laget, når ESS Group nå er valgt som hotelldriver for VY Hemsedal. I den forbindelse skifter også hotellet navn til Fýri Hemsedal, og Aksel Lund Svindal er kommet inn på eiersiden.

I Sverige består porteføljen til ESS Group av noen av landets sterkeste merkevarer innen hotell- og restaurantbransjen. Steam Hotel, Hotel Pigalle, Ystad Saltsjöbad, Villa Strandvägen og Falkenberg Strandbad er noen av de unike hotellene ESS har etablert og vunnet priser for. I tillegg til hotelldestinasjoner, er ESS også partner i restauranter og serveringssteder, som Zamenhof, Barabicu, Brasserie LIPP, Port du Soleil og 8ight, heter det i en pressemelding fra AB Invest.

Totalt driver ESS-konsernet åtte hoteller og 15 restauranter, og nærmer seg en omsetning på én milliard kroner. Fýri Hemsedal blir deres første satsing utenfor Sverige. Med etableringen i Hemsedal kommer også en ny, spennende, utenlandsk operatør inn på det norske markedet.

– Vi er særdeles stolte over at vi har fått en så nyskapende og suksessrik hotellkjede med på laget. Dette er også bevis på den posisjonen Hemsedal har klart å oppnå som skidestinasjon. Nå har vi store ambisjoner om å være med og løfte Hemsedal til en helårsdestinasjon, sier Anders Buchardt i AB Invest.

Når hotellet nå endrer navnet til Fýri Hemsedal, er det nettopp for å gi hotellet en lokal forankring. Fýri betyr først på den lokale dialekten. Det nye navnet reflekterer også ESS Groups visjon om å ligge i front.

Byggingen av Fýri Hemsedal er i full gang, og vil ta imot de første gjestene allerede til jul i år. Alle fritidsleilighetene tilknyttet hotellet er utsolgt, og de første beboerne vil ta over sine leiligheter i februar 2020. Med den høye interessen for Fýri Hemsedal, slippes derfor nå Fýri Tunet, 24 nye fritidsleiligheter med salgsstart 28. januar.

Aksel Lund Svindal har gått inn med en eierandel på 13,5 prosent i Fýri Hemsedal, og har bidratt til å få ESS Group inn i prosjektet.

– Hemsedal har helt spesielle kvaliteter som helårsdestinasjon, her det ligger i skjæringspunktet mellom alpine fjell i vest, og det lunere landskapet i øst. Det er absolutt et område jeg selv kunne tenke meg å tilbringe mer fritid. Med Fýri Hemsedal får jeg sjansen til å være med på å utvikle et prosjekt fra bunnen av. Og med kompetansen og erfaringen til teamet i AB Invest, og nå ESS Group, er jeg ikke i tvil om at vi skal lykkes, forteller han.

Foto: Slik blir lobbyen på Fýri Hemsedal. Illustrasjon fra AB Invest.

Posted in Ukategorisert