Norwegian henter tre milliarder

Boeing 737-800-maskin fra Norwegian. Fotograf: David Charles Peacock.

Related Post

For å styrke selskapets finansielle fleksibilitet, har Norwegian nå sikret tre milliarder kroner i egenkapital, via en garantert fortrinnsretts-emisjon. Selskapet har i løpet av de siste årene investert betydelig i nye fly og lansert en rekke ruter, ikke minst interkontinentalt. Nå skal veksten avta, og lønnsomheten opp.

– Norwegian har vært gjennom en lengre periode med kraftig ekspansjon. Veksten vil nå avta, og selskapet vil ha et økt fokus på å redusere kostnader og investeringsforpliktelsene. Gjennom fortrinnsretts-emisjonen vil selskapets balanse styrkes, og selskapet vil ha økt fleksibilitet til å støtte denne utviklingen fremover. Vi er meget godt fornøyd med at våre største aksjonærer støtter Norwegians planer og strategi, på et stadig mer konkurranseutsatt marked. Nå skal vi konsentrere oss om å optimalisere vår internasjonale virksomhet og redusere kostnader, for å øke lønnsomheten, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

En rekke tiltak skal bidra til at kostnadene reduseres:

  1. Salg av fly og mulig etablering av et nytt eierselskap for deler av flyparken
  2. Utsettelse av flyleveranser
  3. Kostnadsprogrammet #Focus2019, der målet er å redusere kostnadene med minst to milliarder kroner i 2019
  4. Optimalisering av basestruktur og ruteprogram
  5. Kompensasjon fra motorprodusenten Rolls Royce, knyttet til motorproblemer på selskapets Dreamliner-operasjon

Kapitaløkningen skjer via en garantert fortrinnsretts-emisjon, som sikrer Norwegian tre milliarder kroner i egenkapital. Emisjonen skal behandles på en ekstraordinær generalforsamling 19. februar. Selskapets presentasjon av fjerde kvartal 2018 fremskyndes til 7. februar.

Foto: Boeing 737-800-maskin fra Norwegian. Fotograf: David Charles Peacock.

Posted in Ukategorisert