SAS CO2-kompenserer flybillettene til EuroBonus-medlemmer

Related Post

Fra og med 1. februar CO2-kompenserer SAS alle flybilletter der det er blitt angitt et EuroBonus-nummer ved bestilling.

Kompensasjonen er en del av selskapets ambisiøse miljøprogram for å redusere klimapåvirkende utslipp, hvor nye, energieffektive fly og økt bruk av biodrivstoff er inkludert. EuroBonus er Skandinavias mest omfattende fordelsprogram innen reiser og opplevelser, med 5,6 millioner medlemmer. Når SAS nå inkluderer CO2-kompensasjon for medlemmer av EuroBonus-programmet, betyr dette at cirka 40 prosent av selskapets passasjerrelaterte CO2-utslipp vil bli kompensert. SAS kompenserer allerede alle ungdomsbilletter og egne ansattes tjenestereiser, heter det i en pressemelding.

– Våre mest lojale kunder og frekvente reisende deler vårt ønske om en mer bærekraftig flytur. Kunder som reiser til, fra og innenfor Skandinavia, skal vite at vi hver dag jobber for å redusere vår klimapåvirkning, sier konsernsjef Rickard Gustafson.

SAS’ bidrag til utslippsreduksjon utføres av The Natural Capital Partners, en kjent aktør innen CO2-kompensering, som formidler utslippsreduserende mekanismer i ulike prosjekter.

– CO2-kompensering er det siste steget innen SAS’ miljø- og holdbarhetsarbeid, hvor vi på basis av tilgjengenelig teknologi implementerer en rekke tiltak for å redusere klimapåvirkningen vår, sier Lars Andersen Resare, leder for bærekraft i SAS.

Flyselskapet vil i løpet av året gjøre det enda enklere for kundene å redusere sin klimapåvirkning, ved å tilby muligheten til å oppgradere flyreisens drivstofforbruk til biodrivstoff, via selskapets salgskanaler på nett. Målet er å redusere CO2-utslippene med 25 prosent innen 2030, da SAS har til hensikt å bruke tilsvarende mengde biodrivstoff som hele selskapets forbruk i innenrikstrafikken i Skandinavia.

SAS Bærekraftsrapport for 2018 ble publisert 29. januar, og kan leses på sasgroup.net.

Foto: Haleror på SAS-maskin. Malt av Jarle Petterson.

Posted in Ukategorisert