Ukens navn: Chris Pedersen

Chris Pedersen
Konsernsjef
Kronen Hotels

Vi har gleden av å ønske Kronen Hotels velkommen som medlem i HSMAI. Hos Kronen Hotels lever de for å gi gjestene gode opplevelser, basert på norsk kultur, natur og historie. De forsøker å sikre at gjestene har et minneverdig opphold, med god natts søvn, god mat og gode opplevelser, som varer livet ut. I tillegg til de flotte hotellene, er de berømte for sine utmerkede menyer, basert på lokal mat.

Enten du velger å bo i Stavanger, Sandnes eller på Bryne, vil du aldri være langt fra fjordene, stranden eller byen. Med den endeløse horisonten på den ene siden, og majestetiske fjorder og robuste fjell på den andre, er de et godt utgangspunkt for en tur til den berømte Preikestolen eller Kjerag. Ukens navn denne gangen, er konsernsjefen, Chris Pedersen.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Den består for det meste av besøk hos de forskjellige hotellene i konsernet. Mitt fokus er å være tilstede så mye som mulig hvor verdiskapingen skapes, for å støtte de forskjellige virksomhetene ved behov.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det er energien jeg får daglig, fra alle våre fantastiske og engasjerte ansatte, som brenner for å levere stadig bedre gjesteopplevelser, service og støtte hverandre. Variasjonen og utfordringene i arbeidsoppgavene med å lede seks veldig ulike hoteller, med alt fra historiske hoteller til pasienthotell, er også noe jeg sette veldig pris på.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Min tidligere sjef, Pernilla Andersson, fra min tid i Nordic Choice Hotels, har satt en standard for hvordan jeg både ønsker mine fremtidige sjefer skal utøve ledelse, og hvordan jeg skal lede en organisasjon selv. Engasjement uten sidestykke!

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Våre jevnlige, uformelle frokostmøter, hvor vi setter av tid i en hektisk hverdag, til å hjelpe hverandre med stort og smått over en kopp kaffe.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Vi ble nettopp medlem, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med organisasjonen.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Mulighetene HSMAI gir for nettverk, kompetanseutvikling og tilgang på ressurser som vi som et relativt lite konsern ikke ville hatt uten å vært med. Kombinert med muligheten vi kan få til å få løftet frem talenter i egen organisasjon, for det er noe jeg syns HSMAI er veldig flinke til.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Fortsette med å utvide spekteret for spisset bransjekompetanse, og kanskje mest inn mot digitalisering for fremtiden, og mulighetene det gir.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Det er med min samboer og barn på hytten ved fjellet eller sjøen, hvis vi ikke tar en langweekend utenlands istedenfor.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Uten tvil reiselivsutvikling, Norges viktigste bransje for fremtidige arbeidsplasser. Vi har potensial for å skape opplevelser i verdensklasse, i en bransje i sterk vekst, men har behov for utvikling og betydelige investeringer, for å kunne måle oss med de beste.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Omtenksom, lojal og engasjert – og en smule sta.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Den går til Oslo, på en salgssamling med De Historiske Hotell, noe jeg gleder meg til. Det er alltid inspirerende å møte så mange dyktige, engasjerte kolleger.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg driver mest med løping, men gleder meg mest til dykking, det blir bare litt sjeldnere.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting

A: Solbriller – og lagt meg tilbake for å nyte øyeblikket.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: En stor takk til alle de fantastiske kollegene jeg får gleden av å jobbe med hver dag!