Kvinner leder alle hotellene

Haut Nordic er ikke som andre hotellkjeder. Samtlige av hotellene ledes av kvinnelige direktører. – Ikke helt tilfeldig, sier konsernsjefen.

Hotellbransjen har tradisjonelt hatt høy andel kvinnelige arbeidstagere, men hvordan er egentlig fordelingen mellom kjønnene blant hotellsjefer? Ifølge NHO Reiseliv viser medlemstall at andelen kvinnelige hotelldirektører er 70 prosent i First, 53 prosent i Choice, 41 prosent i Scandic og 40 prosent i Thon. Selv om tallene indikerer en viss grad av likestilling på toppnivå i norske hotellkjeder, er det ingen som matcher Haut Nordic, som har 100 prosent kvinnelige hotelldirektører, heter det i en pressemelding fra konsernet.

– Ikke tilfeldig

– Klart jeg er stolt av statistikken, og ikke minst av jobben hotelldirektørene våre gjør, sier administrerende direktør Sondre Prestegard i Haut Nordic, som mener det vil ha en positiv oppside for bransjen hvis antallet kvinnelige hotelldirektører blir enda større på landsbasis.

– Jeg har veldig gode erfaringer med kvinnelige toppsjefer i hotellbransjen. De har en enorm gjennomføringsevne, er dyktige motivatorer og svært dyktige, både på å organisere og analysere. Det at vi kun har kvinnelige hotelldirektører er derfor ikke helt tilfeldig. Står det mellom en mann og kvinne med like sterke CV-er, tilsier vår erfaring at vi bør velge kvinnen, fortsetter han.

Haut Nordic er et hotell- og restaurantkonsern som består av ulike restaurantkonsepter og tre hoteller. Om ett år åpner hotell nummer fire. Kjell Inge Røkke-eide Akers eiendomsselskap er inne på eiersiden, og Prestegard har ambisjon om at Haut Nordic skal vokse med ytterligere fem til ti hoteller i løpet av få år.

– Neste nye hotell blir Miklagard, som åpner i 2020. Det blir Gardermoen-regionens største hotell, og et eksklusivt alternativ i naturskjønne omgivelser, til dagens mer tradisjonelle flyplass-hotell, sier Prestegard.

Heier på kvinner

Hotelldirektør på Miklagard blir Silje Jørgensen, som i dag har samme stilling på Clarion Collection Hotel Grand på Gjøvik. Teksten fortsetter etter lenken.

Miklagard-hotelldirektør på plass

– Hun har gjort en fenomenal jobb, og er den beste hotelldirektøren vi kunne fått. Når Silje flytter, blir hennes nåværende stilling ledig. Om den skal fylles av en dame? For å si det sånn: Det blir den beste kandidaten. Nettopp derfor blir ingen overrasket om vi ender opp med en ny kvinnelig hotelldirektør.

Den nye Miklagard-sjefen er stolt av å jobbe i et selskap der kvinner får så mange muligheter:

– Norske kvinner blir utvilsomt skadelidende for en del usynlig diskriminering i arbeidslivet. Jeg er stolt av å jobbe i et hotellkonsern der det ikke er tilfellet. Kvinner heies frem på alle nivåer i organisasjonen, og det høye antallet kvinnelige ledere i Haut Nordic reflekterer en viktig del av bedriftskulturen vår, sier Jørgensen.

De to øvrige hotelldirektørene i Haut Nordic er Janne Johansen ved Quality Hotel Grand Kongsberg og Karoline Hammer-Larsen Quality Hotel Strand i Gjøvik.

Foto: – Vi er stolte av å jobbe i en organisasjon som Haut Nordic, der kvinner og kvinnelige ledere heies frem, sier hotelldirektørene Silje Jørgensen (t.v.), Karoline Hammer-Larsen og Janne Johansen, her sammen med administrerende direktør Sondre Prestegard. Foto fra Haut Nordic.