Norwegian setter samtlige Boeing 737 MAX 8-maskiner på bakken

Etter anbefalinger fra europeiske luftfartsmyndigheter har Norwegian valgt å sette sine 18 Boeing 737 MAX 8 på bakken inntil videre. Selskapet er i tett dialog med luftfartsmyndighetene og Boeing, og følger deres anbefalinger og instrukser. Selskapet forteller at det vil gjøre sitt ytterste for å ivareta kunder som blir berørt.

– Vi har valgt å sette våre Boeing 737 MAX 8 på bakken inntil videre, etter anbefaling fra flere luftfartsmyndigheter. Når luftfartsmyndighetene gir råd om dette, følger vi naturligvis deres anbefaling. Vi beklager til passasjerer som blir berørt av dette, men sikkerheten til våre passasjerer og ansatte kommer alltid først, sier Norwegians flygesjef Tomas Hesthammer i en pressemelding.

Norwegian har mer enn 110 Boeing 737-800 i flåten. Disse vil ikke bli berørt. Det blir heller ikke selskapets Dreamlinere.

Flyselskapet vil gjøre sitt ytterste for å ivareta kunder som blir berørt, og jobber nå med å omdisponere flyflåten for å begrense konsekvensene.

Foto: En av Norwegians Boeing 737 MAX. Foto fra Norwegian.