Finnair åpner direkterute fra Trondheim

I samarbeid med Widerøe, starter Finnair i juni opp en ny direkterute mellom Avinor Trondheim lufthavn og Helsingfors, med fem ukentlige avganger. Samtidig øker også selskapet antallet flyvninger mellom den finske hovedstaden og Tromsø lufthavn.

– Vi er veldig fornøyde med å kunne lansere den nye ruten, og har stor tro på at det vil bli en rute med stor interesse på markedet. Ruten vil kunne kombineres fint med Finnairs trafikk til og fra Asia, og vi forventer at det vil gi positive ringvirkninger for næringslivet og reiselivet i vår region, sier lufthavndirektør Marit Helene Stigen ved Trondheim lufthavn i en pressemelding.

Visit Trondheim gleder seg også stort over nyheten:

– Vi har håpet på å få denne direkteruten til Helsingfors, og dermed åpne en Asia-korridor fra Trondheim. Det betyr mye for besøkende inn, men også for å ha spennende destinasjoner å tilby folk fra regionen. Samtidig betyr det mye for forskningsinstitusjonene i byen, som NTNU, Sintef og Nordic Semiconductor, og det åpner opp for eksport til Asia for oppdrettsnæringen, sier reiselivsdirektør Tanja Holmen.

Vinterturismen øker

I juni øker også Finnair frekvensen mellom Tromsø og Helsingfors, fra én til tre ukentlige avganger. Denne ruten flys av Widerøes nye Embraer E190-E2-maskin.

– Vinterturismen øker for hvert år, og vi ser at flere og flere turister fra Asia ønsker å besøke oss for naturopplevelser i verdensklasse, sier lufthavndirektør Ivar Helsing Schrøen ved Tromsø lufthavn.

– At Finnair, sammen med Widerøe, øker frekvensen mellom Tromsø og Helsingfors, er et tegn på at etterspørselen er stor, og vi er helt sikre på at dette vil bidra til økt verdiskaping i Nord-Norge.

Ruten mellom Trondheim og Helsingfors vil bli flydd av Finnairs rutepartner Widerøe, med en Dash 8 Q400.

Foto: Finnair underveis. Datagenerert illustrasjon fra Airbus.