Åpen vernissasje på Groruddalens kunsthotell

Kunstneren André Nygård åpner sin tredje separatutstilling på Quality Hotel 33, og innvier det hele med en åpen vernissasje 11. april.

Den rå betongmassen på Quality Hotel 33 kles inn i abstrakte utsmykninger i lobbyen, der André I. Nygård åpner sin nye kunstutstilling, It’s a Nygård. Som tidligere musiker, forklarer han at han fikk behov for et nytt utløp for kreativitet – og følelsen av å skape. Det ble dermed billedkunsten som fanget ham for ti – 15 år tilbake.

Med sin tredje separatutstilling har han tatt et videre steg inn i den abstrakte kunsten, med maleriene hengende på rekker, med anonyme titler som Untitled 1, Untitled 2 og Untitled 3, heter det i en pressemelding fra Quality Hotel.

– Jeg ville at de som skulle se bildene fikk skape sin egen mening. I fysikkens verden er det ofte slik at man sier ting ikke eksisterer før de er sett og bevist – litt som med Schrödingers katt. Slik vil jeg at det skal være med maleriene mine også, forklarer Nygård.

Allerede før utstillingen offisielt åpner, er to av maleriene solgt, der fem prosent av inntektene doneres til Nordic Choice Hotels og Unicefs samarbeid, Sweet Dreams Stay, som hjelper barn utsatt for menneskehandel.

– Kvelden byr på kunstprat, live musikk, DJ og gode tilbud i hotellets restaurant, som ligger i toppetasjen, med fantastisk panoramautsikt over Oslo sentrum og Groruddalen, sier Annelie Tell, hotelldirektør ved Quality Hotel 33.

Den abstrakte utstillingen innvies med en åpen vernissasje torsdag 11. april klokken 17.00, der gitaristen Ørjan Kvalvik stiller med live underholdning og intimkonsert, mens du kan utforske maleriene selv.

– Vi vil alltid heie på ildsjeler som André Nygård. Som bedrift syns vi det er viktig å løfte frem de lokale bidragsyterne, for kunst er en viktig del av samfunnet, som vi må løfte frem. Ikke minst passer dette perfekt inn i vårt historiske bygg på Økern. Vi gleder oss masse til å ønske velkommen alle som ønsker å nyte den samme gleden og lidenskapen som vises her, forteller Annelie Tell, mens hun viser frem sitt favorittmaleri, Untitled 4.

Det er dermed bare å ta turen til Quality Hotel 33 torsdagen før påsken.

Foto: Hotelldirektør Annelie Tell viser frem sitt favoritt-maleri, «Untitled 4». Foto fra Quality Hotel.