Fikk to minutter til å snakke seg til hotelljobb

Over 50 nye stillinger skal besettes før Quality Hotel River Station åpner 1. november 2019, og hotellet går uortodokst til verks i rekrutteringen.

Mandag 20. mai inviterte hotellet til speed date for å hanke inn over 50 ansatte til en rekke stillinger. Speed-datingen gikk ut på at søkerne fikk to minutter til å vise hvem de er til et utvalg av ledere i Quality Hotel og sentrale samarbeidspartnere i Drammen, skriver Quality Hotel i en pressemelding.

– Å rekruttere ved å invitere til en speed date gir oss muligheten til å se hele mennesket, og ikke bli farget av hull i CV-en eller eventuelle veivalg mennesker har tatt i løpet av livet. Vi fikk over 200 personer innom i løpet av dagen, det var helt fantastisk, forteller hotelldirektør Anne-Margrethe Tveit.

Allerede to timer før speed-daten skulle begynne, begynte mennesker å strømme på til Comfort Hotel Union Brygge, hvor arrangementet fant sted. Arrangørene i Quality Hotel River Station håpte at rundt 100 personer skulle komme på speed-daten, men endte med det doble.

Mennesket foran CV

– Vi tror på at fantastisk service ikke alltid behøver å handle om en imponerende CV eller mange års erfaring, men snarere om personlighet og kreativitet i møte med gjestene våre. I Quality Hotel ser vi at det å satse på mangfold, inkludering og fellesskap gir resultater i form av god kultur. I speed-daten fikk alle deltagerne muligheten til å vise frem seg selv og sin personlighet, og vi fikk møte mennesket bak CV-en, sier Hanne Corneliussen, People & Culture Manager i Nordic Choice Hotels.

Speed date var første steg i rekrutteringsprosessen. Kandidatene som ga?r videre vil gå videre til en workshop og et mer tradisjonelt intervju før mulig ansettelse.

Hotellgjest i juryen

Tveit og Corneliussen hadde blant annet fått med seg Paal Engebretsen i juryen, som er gullmedlem i Nordic Choice Club og til vanlig jobber som daglig leder i Engebret Sko like ved hotellet. Han var invitert med for å se søkerne fra et gjesteperspektiv.

– Det var så spennende og moro å få være med, og å få møte dem som skal ta vare på gjestene og vise dem hvor fantastisk Drammen er, sier han.

Fakta

Speed date er et arrangement for rekruttering av over 50 medarbeidere til Quality Hotel River Station, der absolutt alle søkere får mulighet til å komme på et kort intervju.
Den ble arrangert på Comfort Hotel Union Brygge i Drammen mandag 20. mai, og cirka 200 personer kom innom.

Alle søkere fikk to minutter til å fortelle om seg selv foran en jury, før de leverte CV.
Kandidatene som går videre fra mandagens speed-date, fortsetter på en rekrutteringsprosess bestående av et mer tradisjonelt intervju, før tilbud om jobb.
Juryene består av erfarne ledere fra hoteller, ledergruppen til Quality Hotel, sentrale personer fra Drammen og HR fra Nordic Choice Hotels.

Quality Hotel River Station

Quality Hotel River Station a?pner 1. november 2019, ved jernbanestasjonen i Drammen. Hotellet får 247 rom, to restauranter, en bar og et treningsrom. Hotellet fa?r ni møterom samt en storsal med konferansekapasitet til cirka 400 gjester.

Foto: En del av gjengen og juryen i Quality Hotel River Station. Foto fra Quality Hotel.