Entreprenørselskap hyrer anerkjent hotell- og reiselivskapasitet

Lennart Johansson ansatt som salgsdirektør i SBA og STRAA AS. Med lang og internasjonal erfaring fra hotell- og reiselivsindustrien, er han ansatt som salgsdirektør i entreprenørselskapet SBA AS.

Johansson kommer fra stillingen som VP Sales ved Oslofjord Convention Center. Før det var han kommersiell direktør ved Norges Varemesse, etter tiden som VP i First Hotels, de siste tre årene som VP Business Development, Sales & Central Procurement.

Forut for lederstillingene i hotellbransjen har Johansson hatt en rekke lederstillinger i Qantas Airways, herunder som regional manager i Europa. I flyselskapet jobbet han både i Australia, Tahiti og i Tyskland, heter det i en pressemelding fra entreprenørselskapet.

Ansvar også for STRAA Innredning & Design

I SBA blir han som salgsdirektør ansvarlig både for salg av SBAs kjernekompetanse innen totalentreprise for bygging og rehabilitering av hoteller, samt ansvarlig for salg av tjenestene i STRAA Innredning & Design, som leverer innredning og prosjektering til hotellmarkedet i Skandinavia. Johansson starter i stillingen 1. juni.

Vekst i renovering av hoteller

– Det var ikke vanskelig å takke ja til utfordringen om å bli salgsdirektør i SBA, og jeg ser frem til å bidra til å ytterligere styrke virksomhetenes posisjoner, både i og utenfor Norge. Selskapet har de kvalitetene som er etterspurt av hotellkjeder og eiendomsbesittere som søker bistand til renovering og oppgradering av bygningsmassen sin. SBA anses som en profesjonell aktør, som leverer solid håndverk til avtalt tid og til avtalt pris. Nå ser jeg frem til å presentere våre løsninger for potensielle samarbeidspartnere som ønsker å videreutvikle bygningsmassen sin, sier Johansson.

Styrker ledergruppen ytterligere

– Vi er naturligvis veldig godt fornøyd med at Lennart takket ja til å bli salgsdirektør hos oss. Han tilfører svært tung salgskompetanse inn mot norske og internasjonale målgrupper, og jeg ser virkelig frem til å jobbe sammen med Lennart igjen, sier administrerende direktør Roar Ingdal.

– Vi har de senere årene utført en lang rekke oppgraderingsprosjekter, som har ført til at våre kunder nå kan optimalisere verdiskapingen fra bygningsmassen sin. Lennart forstår hvordan eiendomsbesittere tenker og prioriterer, og kjenner kategorien vi sikter oss mot meget godt. Med ham på laget har jeg stor tro på at vi vil styrke vår posisjon ytterligere, fortsetter han.

Ansvarlig for prestisjeprosjekter i inn- og utland

SBA AS og STRAA har kontorer i Tønsberg og Sandvika, og står bak en rekke omfattende og prestisjetunge renovasjonsarbeider, som eksempelvis på Grand Hotel i Oslo, Scandic Park Hotell i Stockholm og Skt Petri Hotel i København. Oppdragene har inkludert alt fra å renovere 500 rom og bad, til å bygge om resepsjoner, barer og fellesområder samt installere teknisk infrastruktur.

For øyeblikket er SBA eksempelvis ansvarlig for store deler av totalrenoveringen av Scandic Hotel Sjølyst i Oslo, hvor man først har fjernet eksisterende bæresystem i første og andre etasje, og så etablert et nytt. Så er det bygget ny lobby, restaurant og bar, og 155 rom og bad, samt tilhørende korridorer totalrehabiliteres. SBA er også ansvarlig for ny fasade, balkonger med mer. Selskapet utfører også nybygg og tilbygg.

Foto: Lennart Johansson, salgsdirektør i SBA AS og STRAA AS. Foto fra SBA AS og STRAA AS.