Direkte til Konya fra OSL

I dag åpnet SunExpress en ny direkterute fra Avinor Oslo lufthavn til Konya i Tyrkia.

Dette er første gang i historien det flys direkte mellom Oslo lufthavn og den tyrkiske byen Konya. Mellom 13. juni og 26. september vil SunExpress fly ruten én gang i uken, med en Boeing 737-800, heter det i en pressemelding fra Avinor Oslo lufthavn.

– Vi er veldig fornøyde med utviklingen vi har sett på Oslo lufthavn de siste årene. Nå dobler vi kapasiteten på Norges hovedflyplass i sommermånedene, og legger til Konya som en ny destinasjon, sier kommersiell direktør Peter Glade i SunExpress.

– Selv om vårt tilbud for øyeblikket kun er sommerruter, vurderer vi kontinuerlig om Antalya eller Izmir skal bli helårsruter. Det eneste som mangler er at vi får til en avtale med en turoperatør som er villig til å støtte ruten, også på vinterstid, sier han.

Flyet fra Konya har avgang klokken 23.40 lokal tid på onsdag, og ankommer Oslo lufthavn klokken 03.05 natt til torsdag. Avgang fra Oslo lufthavn er 04.00 på torsdager. Flytiden er på omtrent fire og en halv time.

– SunExpress har etablert seg som en viktig aktør for å knytte Tyrkia og Norge sammen i sommermånedene, og vi er veldig glade for at de nå ønsker å satse på en ny destinasjon, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

– Vi ser at nordmenn i økende grad velger Tyrkia som feriedestinasjon, og denne nye ruten gir norske reisende en mulighet til å oppleve en litt annen side av Tyrkia, samtidig som det kan bidra til økt turisme til Norge og Oslo-regionen, avslutter han.

Foto: En SunExpress-maskin på Gardermoen. Foto fra Avinor.