Lanserer reklamefilm med verdens yngste regissør

Trysil utlyste stillingen som verdens yngste regissør i mars. 2300 barn søkte på stillingen. Nå er resultatet klart, og destinasjonsselskapet lanserer sin nye reklamefilm med ti år gamle Oliver Spakmo fra Porsgrunn som regissør.

«Trysil skal lage sommerfilm og leter nå etter verdens yngste regissør!», sto det i den siste stillingsannonsen deres på Finn.

– Vi lovte å gi bort markedsbudsjettet vårt for Sommer-Trysil til et barn i år, og det har vi ikke angret på. Oliver visste seg ganske snart som et naturtalent da han ble plassert i regissørstolen. Han var modig og kreativ, og kom med ideer som vi aldri hadde vurdert før, forteller Gro Kveldro Bruksås, markedsansvarlig i Destinasjon Trysil.

– Reklamefilmen vi nå lanserer ligner ikke på noe vi har laget tidligere, og det er veldig gøy. Den viser frem våre populære sykkelstier og noen av de mest populære sommeraktivitetene i Trysil på en herlig barnlig måte.

Innspillingsleder i Férdi Film, Sondre Bilet, er også godt fornøyd med resultatet:

– Det har vært veldig forfriskende å jobbe med den unge regissøren. Han har mange nye syn på ting.

Se reklamefilmen Trysil – Let’s go, som er regissert av ti år gamle Oliver Spakmo:

Barna ble heltene

Oliver var i Trysil i slutten av mai, sammen med familien sin, mamma Sara, pappa Lars og Olivers to søstre, Vilma og Sofia. Sammen med kyndig veiledning fra Férdi Film har Oliver regissert foreldrene til å kle seg ut som banan og apekatt i klatreparken, far måtte falle i vannet på sykkel, og de måtte bowle med poteter.

– Oliver har regissert vår nye reklamefilm med stødig hånd, men i kulissene har han fått god hjelp fra Férdi Film. De stilte med et crew på hele åtte personer, og et filmsett som lignet på settet til en stor spillefilm, forteller Bruksås.

Både foreldre og produksjonsselskapet fikk kjørt seg med verdens yngste regissør i førersetet. Det at alle har stilt opp har vært med på å gjøre denne filmen spesiell, skriver Destinasjon Trysil i en pressemelding.

Let’s go

Oliver, som er veldig aktiv gutt, hadde sett sykkelfilmer fra Trysil, men familien hadde aldri vært der tidligere.

– Verdens yngste regissør var tydelig på at han ville gjøre mange aktiviteter når han var i Trysil. Og en rød tråd gjennom filmen er så klart at barna er heltene. Dette understrekte også Oliver ved å lage egne animasjoner i filmen, forteller Bruksås. Og ifølge Oliver må en film alltid ha en spektakulær sluttscene. Derfor er slutten av Olivers film inspirert av en gammel filmklassiker fra 80-tallet.

En regissør blir til

I tillegg til reklamefilmen som verdens yngste regissør har laget for Trysil, er det produsert en bakomfilm. Her får vi et innblikk i hvordan en regissør blir til:

– Vi gleder oss veldig til å lansere disse filmene nå. Vi har stor tro på at dette vil gjøre at flere familier vil få øynene opp for Sommer-Trysil, både i Norge, Sverige og Danmark, sier Bruksås.

– Vi kan love magiske opplevelser her, og er det flere barn som har en regissør i magen, så er det bare å ta dem med til Trysil og la dem få utfolde seg, avslutter hun.

Det er Trigger som står bak ideen om verdens yngste regissør. De har vært med som Trysils samarbeidspartner siden 2014, da destinasjonsselskapet lanserte den nye sommersatsingen sin, stisykling for hele familien.

Foto: Férdi Film stilte med et crew på åtter personer under innspillingen med verdens yngste regissør. Her må det greenscreen og «grønne menn» til for å gjøre en scene inspirert av den gamle filmklassikeren E.T. Fotograf: Andreas Fausko/Destinasjon Trysil.