Icelandair introduserer biologisk nedbrytbart bestikk ombord

Icelandair er et av de første flyselskapene til å ta i bruk miljøvennlig bestikk, og det i god tid før det europeiske forbudet mot engangsbestikk i plast trer i kraft i 2021. Det nye bestikket vil bli introdusert ombord i løpet av de neste månedene.

Bestikket er egnet for både varme og kalde retter, og er, sammen med tannpirkeren og emballasjen, laget av maisstivelse, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Produkter av maisstivelse produserer betydelig mindre drivhusgasser enn tradisjonell plast gjennom sin levetid. Det er ingen netto økning i karbondioksid når de brytes ned, fordi plantene de er laget av absorberer samme mengde karbondioksid når de vokser. I tillegg produserer maisstivelse-produkter ingen giftige avgasser når de forbrennes.

Denne utviklingen er en del av en rekke miljøtiltak som Icelandair introduserer ombord på sine fly og ellers i virksomheten.

Foto: Biologisk nedbrytbart bestikk fra Icelandair. Foto fra Icelandair.