Initiativet «Fly Responsibly» vil samle flybransjen

Luftfarts-industrien streber etter bærekraftige flyreiser. Arbeidet gjøres imidlertid hver for seg, noe som gjør at overgangen tar lengre tid. KLM lanserer derfor «Fly Responsibly» for å dele erfaringer, lære av hverandre og inspirere til samarbeid.

Luftfart er og vil fortsette å være et viktig transportmiddel. Det er enkelt, effektivt og praktisk, men det må bli mer bærekraftig. Noe alle seriøse flyselskaper jobber aktivt med, heter det i en pressemelding fra KLM.

Med initiativet Fly Responsibly ønsker selskapet å samle bransjen, og inspirere til kunnskapsutveksling og samarbeid innenfor forskning og bærekraft. Plattformen fungerer som et kunnskapssenter med erfaringer fra KLM.

– KLM er blitt rangert som et av verdens mest bærekraftige flyselskaper 14 år på rad. Vi er involvert i etableringen av en biodrivstoff-fabrikk i Nederland, og vi ser på mulighetene for å gjøre det samme i Sverige. Vår kunnskapsbank om hvordan næringen kan bli mer bærekraftig er stor, men vi vet at også mange andre sitter på mye kunnskap. Skal vi få til denne overgangen raskere må vi våge å samarbeide, sier Paul Terstegge, direktør for KLM i Norden.

Som en del av Fly Responsibly åpner KLM sitt klimakompensasjons-program, CO2ZERO, for at andre flyselskaper og interessenter skal kunne delta helt uten ekstra kostnader eller krav til KLM-merking. Alt for å fremme mer miljøvennlige flyturer.

– Bærekraftig utvikling innen luftfarts-industrien er ikke noe som kan gjøres alene. Det påvirker alle, og det skjer bare reelle fremskritt dersom man trekker i samme retning. Derfor inviterer vi via Fly Responsibly andre til å delta i CO2ZERO-programmet, uten kostnad eller krav til KLM-merking, og til å bli partnere i vårt biodrivstoff-program, sier Pieter Elbers, administrerende direktør i KLM.

Om «Fly Responsibly»

Fly Responsibly er KLMs visjon om å skape en mer bærekraftig fremtid for luftfarts-industrien. Plattformen er ment å fungere som et nav for inspirasjon og kunnskapsutveksling mellom ulike bransjeaktører, om beste praksis innenfor bærekraft. For mer informasjon om KLMs Fly Responsible-initiativ, besøk flyresponsibly.klm.com/no

Foto: Fly Responsibly er et initiativ fra KLM. Illustrasjon fra KLM.