OldenLoen nominert til årets internasjonale cruisehavn

Related Post

OldenLoen er nominert til Sea Trades Årets Cruisehavn, i selskap med Yokohoma havn i Japan og Zadar havn i Kroatia.

Hvert år kårer cruise-organisasjonen Sea Trade årets cruisehavn. I år er OldenLoen blant de topp tre-nominerte verden over, i selskap av Yokohoma havn i Japan og Zadar havn i Kroatia. Tidligere vinnere er blant annet Dublin havn, Amsterdam havn, København havn og Southhampton havn. Vinneren kåres under den årlige Seatrade-konferansen 11. september. Kriteriene for nominasjonen er at en i løpet av de siste tolv månedene har gjort signifikante forbedringer for å promotere cruiseturisme, heter det i en pressemelding fra CLIA Europe.

Bakgrunnen for topp-nominasjonen av OldenLoen er  tilrettelegging av Olden Cruise Park og at integrering av Hydla klatrepark som utflukts-alternativ for cruisegjester. Begge tiltak er etablert i år og bidrar til at bygda med 600 innbyggere kan ta imot om lag 250.000 cruiseturister på en smidig måte hver sesong.

– Tiltak som Olden Cruise Park og integrasjonen av Hydla klatrepark viser hvordan lokalsamfunn og cruisenæringen i samarbeid kan spille hverandre gode, sier Tor Christian Sletner, Vice President CLIA og ansvarlig for maritim politikk og myndighetskontakt i Europa.

Olden Cruise Park er tilrettelagt for både cruiseturister, cruiseoperatører og lokale aktører. Hydla klatrepark er etablert av lokale aktører og tilbyr cruiseturistene en klatreopplevelse i vill, norsk natur.

– Olden Cruise Park og integrasjonen av Hydla klatrepark er eksempler til etterfølgelse, hvor lokal verdiskaping og cruisenæringen kobles sammen. Slik det burde være flere steder, og slik cruisenæringen ønsker, legger Sletner til.

Olden Cruise Park består av:

Tender brygge
Trafikkavviklingsområde (Shoreex buss/Tog/Shuttle busser/Taxi)
Sanitæranlegg med både toalettbygg og oppholdsrom for busssjåfører, guider og skipsmannskaper
Lokalt salgsområde ved cruiseanløp
Parkområde med benker
Området skjermet fra sol eller regn
Badestrand
Blomsterbed og flaggborg
Tilgang til gratis Wi-Fi

Les om kåringen og arrangementet her.

Foto: OldenLoen. Foto fra CLIA Europe.

Posted in Ukategorisert