Comfort byr på Green Rehab

Miljøproblemer, som havplast og matsvinn, øker markant. Den miljøvennlige budsjettkjeden Comfort Hotel har siden i fjor kuttet ned på plastbruken, og gjør nå sin største miljøsatsing med Green Rehab – et initiativ hvor målet er å inspirere og lære av gjestene rundt miljøspørsmål, samt å vise frem sitt arbeid for en mer holdbar verden.

I en periode på seks uker forvandles den urbane kjedens hoteller i Norge, Sverige og Danmark til såkalte Green Rehabs. Når gjestene sjekker inn på Comfort Hotel – og dermed Green Rehab – kommer de til å møtes av miljøbevisste hoteller fylt med informasjon om noen av de største miljøproblemene vi har, og hvordan de aktivt arbeider for å være en del av løsningen. Gjestene kommer også til å oppmuntres til å bidra med sine beste miljøtips og innspill til hvordan hotellkjeden kan bli enda bedre på miljø, mot en sjanse til å vinne gratis hotellnetter, heter det i en pressemelding.

– I mai 2018 meddelte vi at vi sjekket inn på rehab for grovt plastmisbruk. Målet var å være plastfrie i 2020, noe vi oppnådde allerede i 2019, men vi har også mange andre gode tiltak for å bidra til et bærekraftig miljø. Vi vil verne miljøet ved å kaste mindre restavfall, bruke mindre energi, redusere vannforbruket, minimere bruken av kjemikalier og sørge for at transporten til og fra hotellene blir så kort som mulig. Dette kan vi ikke gjøre alene, derfor inviterer vi våre gjester til å sjekke inn på Green Rehab for å ta del i våre miljøsatsinger og -mål. Dels for å inspirere og ta dem med på vår reise, men også for å høre på deres ideer og ønsker, sier Anna Spjuth, Senior Vice President for Comfort Hotel.

Miljøinitiativet varer fra 16. september til 31. oktober. I perioden vil også flere norske, svenske og danske influencere sjekke inn på Green Rehab rundt om i Skandinavia, for å ta del i hotellkjedens miljøarbeid og inspirere sine følgere til å tenke mer holdbart og dele sine beste miljøtips.

– Comfort Hotel er en viktig pådriver i arbeidet med å skape den mest bærekraftige hotellopplevelse i Norden. Å bry seg om mennesker og miljøet ligger i kjedens DNA, og med dette initiativet skaper man en enda tettere dialog med gjestene, som vil bidra til å heve standarden for hva som er et miljøvennlig hotellopphold, sier Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels.

Gjennom Green Rehab kommer følgende deler av Comfort Hotels miljøarbeid til å belyses:

  • At hotellkjeden har kvittet seg med all unødvendig engangs-plast
  • Hotellkjedens arbeid med å ta frem miljøvennlige vaskemidler og minske bruken av kjemikalier som påvirker mennesker, dyr og miljøet. Målet er å redusere bruken til 12 gram pr gjest/natt før 2021. Alle Comfort-hoteller har implementert Ultra Clean-vann og Ozone-vann, i stedet for skadelige kjemikalier.
  • Målet om å redusere hotellenes vannforbruk til 180 liter pr gjest/natt før 2021
  • Målet om å ha en gjenvinningsgrad på 99 prosent før 2021
  • Fokus på matsvinn og tiltak for å redusere dette, samt økt fokus på økologiske matvarer og kaffe

Foto: Green Rehab på Comfort-hotellene. Foto fra Comfort Hotel.