Ukens navn: Marianne Bergseng

Marianne Bergseng
Director of Sales
Sommerro

Marianne begynte sin hotellkarriere i 1991. Etter ansvarsområder som rengjører, resepsjonist, konferansevert, servitør, salgssjef, Key Accoount Manager, Director of Sales, Commercial Director, Hotel Manager og General Manager er hun trygg på at hun kan hotell, elsker salg og vil fortsette med dette i mange år til.

«Den viktigste lærdommen ved å ha bred hotellerfaring, er at man vet hvordan hverdagen er i drift og fra et hovedkontor perspektiv. Da får man fort respekt for sine kolleger.» sier Marianne som er umåtelig stolt av å jobbe i en bransje som higer etter å legge til rette for positive opplevelser.

Det ble 21 år i Scandic, 5 år på Hotel Continental og 1 år på Grims Grenka og i mai fikk hun drømmejobben som Director of Sales på Sommerro som åpner våren 2022.

Marianne er utdannet som Adjunkt og jobbet i Osloskolen i flere år, nå er hun kun «lærer «på hjemmebane for sine 3 barn. Familien flyttet fra leiligheten på Frogner og bor i dag på Høyenhall. Men med bare noen minutter ned til sentrum, er de fortsatt flittige brukere av byen.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Mitt største fokus nå er å presentere Sommerro. I tillegg til en detaljert strategiplan frem til åpning, treffer jeg nabolaget i ulike sammenheng, bydelen, politiske kanaler og vår egen reiselivsbransje. Men også firmakunder, agenter, byråer og kjøpere som vil høre om hva Sommerro skal tilby. Dette betyr utenlandsreiser og arbeid på hjemmebane i skjønn forening.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Jeg har jo drømt om at Sommerro skulle bli et hotell i over 20 år! Lite visste jeg da at jeg i dag skulle fortelle hele verden om at Sommerro blir det enestående hotellet med fasiliteter alle drømmer om å kunne tilby gjestene. Ja, jeg har virkelig passion for dette prosjektet og nabolaget. Må nok flytte tilbake til Frogner en dag!

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Flere faktisk! Blir imponert over mennesker som er utrolig dyktige på sitt felt, modige mennesker som tør å stå i bresjen for noe de brenner for og de som skaper og greier å spre energien til omgivelsene.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Nytt kontor, nye kolleger så rom for nye tradisjoner! Har på kort tid utkrystallisert seg hvem som er gode på ting og det nyter fellesskapet godt av enten det er hjemmebakt eplekake eller medbragt, nykvernet kaffe.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Nesten alle mine arbeidsgivere har vært engasjert i HSMAI så det er snakk om mange år.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Ønsker å fremheve at dere hvert år løfter frem talenter i reiselivsbransjen. Det trengs forbilder som trigger motivasjonen og engasjementet hos unge mennesker som er nysgjerrige på arbeidslivet vårt.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Ikke som jeg kan komme på nå.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Et godt lag med familie, gode venner, et bugnende matbord, masse prat og latter. Helst tid til en treningsøkt og ikke minst en søndagstur til Kaffebrenneriet i Skovveien. Og aldri en helg uten å være en entusiastisk fotballmamma på sidelinjen!

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Øremerket støtte til internasjonal markedsføring av besøksturisme til Oslo. Mindre byråkrati, raskere beslutninger, strengere krav til kompetanse og konsekvenser til de som skal sitte og beslutte og innføre heldagsskole med mat-og leksetilbud.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Engasjert, dedikert, lojal, ultra sosial, effektiv og litt rastløs. På hjemmebane vil de tilføye rigid og veldig sjefete også.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Neste jobbreise går til Gøteborg og neste privatreise går til Thailand i juleferien.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Dessverre hatt liten tid til å dyrke hobbyer, men jeg har en stor interesse i å få trent godt om morgenen før jobb. Har blitt en vane jeg ikke greier å slutte med fordi jeg liker energien det gir.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Tannbørsten min.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: By på deg selv, vær raus!

Foto: Marianne Bergseng. Fotograf: Jens Bredberg