Scandic markerte Tilgjengelighetsdagen med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels tirsdag fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv.

– Tilgjengelighet og inkludering er en av våre hjertesaker i Scandic. Derfor jobber vi hver dag med å hjelpe flere av de 85 000 menneskene med nedsatt funksjonsevne som i dag står ufrivillig uten jobb i Norge, inn i arbeidslivet. Mange av dem trenger kun en mulighet, og det vil vi Scandic være med på å gi, sier Elin Ekrol, HR-direktør i Scandic.

Overtar to Scandic-hoteller for én dag

For å markere Tilgjengelighetsdagen, fikk flere med nedsatt funksjonsevne være med å drifte Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport tirsdag. Initiativet skjer i samarbeid med Norges Handikapforbund og er en videreføring av Funkis-takeover i fjor da samme konsept ble rullet ut på Scandic Fornebu for første gang. Målet er å ansette flere med nedsatt funksjonsevne og vise at mangfold er en styrke i arbeidslivet.

– I fjor stilte vi Scandic Fornebu til disposisjon for potensielle arbeidstakere. I år tar vi arrangementet til Bergen og gjør det dobbelt så stort. På Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport har til sammen fem kandidater fått prøvd seg i ulike roller som resepsjonist, kurs- og konferansevert og servitør. Scandics egen tilgjengelighetsambassadør, Magnus Bergund, var også tilstede for å hilse på alle kandidatene, sier Ekrol.

En av dem som fikk prøve seg som Scandic-medarbeider for en dag var Stian Juhani Gjertsen. Han jobbet som resepsjonist.

– Jeg er veldig glad for at jeg fikk denne muligheten. Her har jeg lært rutiner, fått prøvd meg i innsjekk, utsjekk og resepsjonstjeneste. Jeg har også fått god hjelp og oppfølging av de ansatte på Scandic Ørnen.

Fra arbeidspraksis til fast jobb

Scandics innsats har gitt resultater. En av kandidatene som deltok på Scandic Fornebu i fjor, har i dag fast jobb hos Scandic. Han heter Bihonelgne Stifanos og sitter i rullestol. Siden han kom fra Etiopia til Norge for over 16 år siden har han søkt på over 400 stillinger uten hell. Nå jobber han som som kurs- og konferansevert på Scandic Fornebu.

– Denne jobben har forandret livet mitt. Det er en fantastisk følelse å komme hjem etter endt arbeidsdag og føle at jeg har bidratt til samfunnet. Nå føler jeg meg som et menneske igjen, sier Stifanos.

Foto: F.v. kandidat Ove Strømme, Birte Hevrøy, hotelldirektør pa? Scandic Flesland Airport og kandidat Rikke Ullmann. Foto fra Scandic Hotels