Ukens navn: Morten Malting

Morten Malting
Distriktsdirektør
Scandic Hotels, Oslo

Morten Malting bor på Holmen i Oslo. Han er gift med Vibeke og har tre barn på 23, 19 og 13 år.

Morten er utdannet i USA med en bachelorgrad i hotell- og restaurant administrasjon fra Northern Arizona University i Flagstaff, Arizona, og har senere tatt etterutdanning ved Cornell University i New York. Han fikk også med seg erfaring fra både Ritz Carlton og Hyatt Regency i Phoenix, Arizona før han vendte hjem til Norge. Her hjemme har han hatt ledende stillinger ved blant annet Savoy Hotel, Hotel Continental, Umoe Restaurant Group, Ekebergrestauranten og de siste 10 årene for Scandic Hotels AS, der han har vært hotelldirektør, direktør for mat og drikke og distriktsdirektør. Han er lidenskapelig opptatt av gjesteopplevelsen.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Det er en underliggende sterk vekst i Oslo-markedet, men med en kapasitetsvekst på nesten 15 prosent hittil i år gir det bransjen en del utforinger. Min arbeidshverdag består mye i å motivere og legge til rette for at våre Scandic-direktører med sine team i Oslo sørger for å gi de beste gjesteopplevelsene. Da velger gjestene å bo på et av våre mange Scandic-hoteller, også i fremtiden.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det beste ved å jobbe i Scandic Hotels er den enorme energien i et selskap som aldri står stille. Jeg har fått lov til å være en del av en fantastisk merkevarereise. Vi har blant annet tatt den ledende posisjonen på frokost. Vi jobber kontinuerlig med spennende prosjekter, men best av alt er muligheten til å få jobbe med så mange dyktige ledere og medarbeidere blant våre 18000 Scandianere. Det er magisk.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Jeg har aldri hatt ett stort forbilde, men forsøker heller å være den beste utgaven av meg selv. Jeg lar meg imidlertid lett begeistre av norske idrettshelter i verdensklasse. 

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Ja. Vi samles alltid klokken 13 på fredager til litt fredagssnacks på kjøkkenet. En fin liten pause i hverdagen for en småprat, der vi kan ønske hverandre god helg på tvers av avdelingene.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Tja, siden tidenes morgen.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Det er veldig spennende med HSMAI Region Europa, der Norge er en viktig del, under ledelse av dyktige Ingunn Hofseth. Her finner vi ledende selskaper i bransjen, som gir oss de beste foredragsholderne til HSMAI arrangementer i Norge. Det gir oss også muligheten til å delta på arrangementer ute i Europa for å øke vår egen kompetanse og ikke minst styrke vårt nettverk.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Jeg er veldig godt fornøyd med den jobben HSMAI gjør. Selv skal jeg delta i juryen til Årets Unge Leder og Årets Unge Hotelier for første gang. Det gleder jeg meg til. Det er viktig å identifisere, ta vare på og utvikle talenter i vår bransje.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A:  Sol, sommer og hytta på Hvaler med familien rundt meg. Det blir ikke bedre enn det.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Det er helt klart mange viktige saker å ta tak i innen norsk politikk. Det er allikevel reiselivsbransjen som ligger mitt hjerte nærmest, så jeg hadde startet her for å videreutvikle reiselivet. Dette er en næring som vil fortsette å vokse, skape arbeidsplasser og verdier for Norge, så lenge vi sørger for forutsigbarhet og offensive planer.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Hel ved.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Jeg skal benytte anledningen til å besøke alle Oslo-hotellene våre og ønske alle de dyktige medarbeiderne våre god jul. Så ambisjonen er å ikke reise noe sted i desember, men heller nyte hva Oslo har å by på i denne førjulstiden. Alt fra hyggelig stemning i sentrum med shopping og uteliv til Nordmarka der den friske luften venter. 

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg pleier å si golf, men jeg vet egentlig ikke hvorfor, for det blir aldri tid til særlig mange runder i løpet av sesongen. Ellers så liker jeg å trene klokken 6 på morgenen, og det er jo rimelig spesielt.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Mobilen.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Denne uken hadde vi åpningsfest av nye Scandic Sjølyst. Et fantastisk hotell med 305 flotte rom, topp moderne møteromsavdeling og restauranten Skabos Hage som allerede har rukket å bli populær i nabolaget. Velkommen innom.

Foto: Morten Malting