Comfort Hotel’s Espen Ravnå er årets hotelldirektør

I helgen gikk Nordic Choice Hotels’ årlige Vinterkonferanse av stabelen i Stockholm, hvor over 3000 av hotellkonsernets medarbeidere i Norden samles til inspirasjon og utmerkelser. I konkurranse med mange gode kandidater stakk hotelldirektøren på Comfort Hotel Xpress Youngstorget, Espen Ravnå, av med den kanskje mest prestisjefylte prisen General Manager of the Year. Under HSMAI-prisene i Oslo 10. januar 2018 ble Espen kåret som Årets Unge Hotelier så dette er en god utvikling.

I januar hvert år samles medarbeidere fra Nordic Choice Hotels sine 207 hotell i Stockholm, en tradisjon med formål om å skape en vinnende bedriftskultur. I år var temaet for helgen “Makers of Movement”, og Comfort Hotel markerte seg med nominerte i flere kategorier. En av de gjeveste prisene som deles ut er General Manager of the Year, hvor årets hotelldirektør skal kåres. Espen Ravnå var nominert til prisen for andre gang, og det er ingen tvil i nominasjonsteksten om at det er vel fortjent at han nå stakk av med seieren;

“Espen er lederen som tok Comfort Hotel Trondheim fra hodepine til best in class. Bokstavelig talt. Hotellet ble Comfort Hotel of the Year 2018, fire måneder etter at Espen overlot ansvaret tilbake til Trondheim og tok fatt på nye utfordringer: Comfort Hotel Xpress Youngstorget i Oslo. Og resultatene har virkelig overgått alle forventninger. Etter 1,5 år i Oslo har Espen virkelig tatt steget enda et hakk opp. Dette er en General Manager som jobber strategisk og riktig for både sitt eget hotell, for brandet og for Nordic Choice Hotel.

Espen er fortsatt bare i begynnelsen på sin karriere. Likevel er han en sann rollemodell, og Comfort Hotel sin fremste flaggbærer. Han jobber bærekraftig – både med mennesker, planeten og økonomien. Han jobber smart. Han jobber innovativt. Han ser rom for forbedringer – og han har evnen til å omsette ideer til actions. Resultatene Espen kan vise til kommer ikke av seg selv. Vi vet at han legger mye tid på å utvikle seg selv og sitt eget lederskap. Med årets tema “Makers of Movement” var det ikke noe vanskelig valg. Espen skaper virkelig forandring. Han skaper bevegelse. Han skaper resultater. Og andre ønsker å bli med! Det er en sann Maker of Movement.”

– Espen er en meget målbevisst og dyktig leder som har skapt sterke resultater sammen med kollegaene sine. Lavthengende frukter kan alle plukke. Men å samtidig legge langsiktige strategier og sikre framtidig vekst og fremgang både for hotell og ansatte krever et helt annet lederskap. Espen beviser år etter år at han evner å gjøre beggedeler, og at med nysgjerrighet, tålmodighet, mot, resultatfokus og kjærlighet til- og fra menneskene rundt seg er alt mulig. Han er en fantastisk ambassadør for vår kultur i Nordic Choice Hotels, og en verdig vinner av prisen Årets Hotelldirektør, sier Anna Spjuth, Senior Vice President for Comfort Hotel.

Espen er opprinnelig fra Mosjøen, og flyttet til Lillehammer for å studere reiseliv som 19-åring. Sterkt inspirert av sin tante og onkel som jobbet for Rica Hotels i Oslo da han var liten har han alltid hatt en hotelldrøm i magen, og satte seg tidlig målet om å bli hotelldirektør før han fylte 30. Det ble flere forskjellige stopp på veien, som blant annet frokosthjelp på First Hotel Brieseth på Lillehammer, resepsjonsmedarbeider på Clarion Collection Hotel Hammer der han lærte «alt» om hotelldrift og nesten fem år som salgs- og markedssjef på Quality Hotel 33 i Oslo. I 2016 nådde han målet sitt da han som 29-åring flyttet fra Oslo til Trondheim for å ta over stafettpinnen som hotelldirektør på Comfort Hotel Trondheim. Sommeren 2018 gikk turen tilbake til Oslo da han tok over rollen som hotelldirektør på Comfort Hotel Xpress Youngstorget, hvor han har gjort en formidabel jobb.

– Det føles helt uvirkelig, og jeg har enda ikke helt landet siden søndag. Jeg er så utrolig takknemlig samtidig som jeg er svært ydmyk over å ha fått denne utmerkelsen blant så mange dyktige og inspirerende kolleger i Nordic Choice Hotels. For meg har alltid hovedfokuset vært på de ansatte og det å klare å skape et samhold og en vinnerkultur på arbeidsplassen. Jeg har vært heldig å jobbe med svært mange dyktige kolleger som har stått på hver eneste dag i driften. Vi har hatt et stort fokus på salg og ikke minst fornøyde gjester – som igjen har bidratt til gode bunnlinjer på hotellene jeg har jobbet på. Prisen deles med mitt utrolige team på Comfort Hotel Xpress Youngstorget, som jeg er svært heldig og takknemlig for å jobbe sammen med, sier Espen Ravnå.

I tillegg til prisen for General Manager of the Year tok ble det det også delt ut en pris til Comfort Hotel of the Year, som i år gikk til Comfort Hotel Kista. Hotellet, med hotelldirektøren Sam Radstake Nissen i front, åpnet dørene for litt over et år siden og har med energi, entusiasme og innovative løsninger oppnådd både høy gjeste- og medarbeidertilfredshet.

Foto: Espen Ravnå ble kåret til Årets Unge Hotelier under HSMAI-prisene 10. januar 2018. Fotograf: Camilla Bergan.