Amadeus utnevner ny administrerende direktør for Skandinavia

Related Post

Johan Nordquist tar over det regionale lederansvaret for Amadeus i Skandinavia, i tillegg til sin rolle som Vice President for Airlines i Norden og Baltikum.

Johan Nordqvist bringer med seg mer enn 25 års ledererfaring fra organisasjoner i ulike bransjer i Skandinavia, Storbritannia, USA og Asia. Fra sin base i Stockholm, vil han også ha ansvaret for Amadeus’ kontorer i Oslo og København.

Johan har tilegnet seg dyp erfaring etter å ha jobbet for Amadeus i Asia-regionen (APAC) siden 2004, hvor han har innehatt ulike kommersielle lederstillinger både på reisebyrå- og flyselskapssiden. Senest, før han flyttet tilbake til Stockholm, var han ansvarlig for relasjonene med Amadeus’ distribusjonspartnere i APAC, nærmere bestemt på det indiske sub-kontinentet, Sør-Øst Asia, Sør-Korea og Mongolia – noe som representerer mer en halvparten av hele regionen.

Før han kom til Amadeus, har han jobbet i lederposisjoner innen både reiseliv, detaljhandel og digitalhandel i inn- og utland.

Johan Nordquist tar over etter Ulla Persson, som etter 11 år hos Amadeus i Skandinavia har valgt å gå av med pensjon i slutten av juni. Ulla har innehatt flere kommersielle lederroller gjennom sin tid i Amadeus, og det siste halvannet året har hun hatt det øverste ansvaret som Country Manager for Amadeus Scandinavia.

Om utnevnelsen av sin etterfølger, sier Ulla Persson, Amadeus Associate Director, Business Travel in Northern, Eastern, Central, Southern Europe: «Johan er perfekt for rollen med all sin tidligere erfaring fra reiseliv, detalj- og digitalhandel fra mer eller mindre hele verden. Han har en sterk strategisk og kommersiell profil og jeg er overbevist om at han vil ivareta våre kunder og ansatte i Skandinavia på en utmerket måte»

Johan Nordquist er også ansvarlig for relasjonene med Amadeus’ flyselskapspartnere i Norden og Baltikum, og jobber for å sikre og utvikle samarbeidet til det beste for begge parter. Som ny administrerende direktør i Skandinavia, vil han sammen med det kommersielle lederteamet i regionen jakte på nye forretningsmuligheter og styrke partnerskapet med skandinaviske reisebyråkunder i både forretning- og fritidsreisemarkedet.

«Jeg gleder meg til å gå inn i den nye rollen, og til å fortsette å bidra til vekst og fremgang for Amadeus i hele regionen. Den globale erfaringen jeg har med meg fra både reisebyrå- og flyselskapsiden, er svært verdifull for å kunne supportere alle våre kunder i det skandinaviske markedet», sier Johan Nordquist om utnevnelsen.

Toppfoto: Johan Nordquist

Posted in Ukategorisert