Rica Hotel Bodø svanemerket

Rica Hotel Bodø fikk tirsdag overrakt det synlige beviset fra Bodøs ordfører, Odd-Tore Fygle, at hotellet oppfyller verdens strengeste miljøkrav for hoteller. Rica Hotel Bodø er det første hotellet i Nordland med det offisielle miljømerket Svanen.

Det var en glad og stolt hotelldirektør Hege Stefansen som mottok lisensen for det offisielle miljømerket Svanen.

– Det er en glede for meg å få dele ut denne lisensen til det første hotellet i Nordland, sa ordfører Odd-Tore Fygle under overrekkelsen.

Som verdens strengeste miljøkrav for hoteller setter Svanen krav til samtlige deler av hotelldriften, og nettopp derfor har Rica Hotel Bodø tatt et helhetsgrep på miljøarbeidet for å tilfredsstille Svanens strenge krav.

– Vi er absolutt stolte av å være de første i hotellsammenheng i Nordland som får denne lisensen, sier Stefansen. Jeg er stolt av personalet som har vært med på denne jobben som vi startet med allerede i fjor sommer.

Alle de rundt 50 ansatte ved hotellet har bidratt i prosessen, og mye av innsatsen som legges ned for å oppnå kravene til et svanemerket hotell skjer bak kulissene som ikke gjestene ser, blant annet av kjøkkenpersonalet og værelsesbetjenter.

Det er ved Rica Hotel Bodø spesielt fokusert på å redusere energi-, vann- og kjemikalieforbruk for å oppnå miljømerket Svanen. Andre tiltak hotellet har gjennomført er blant annet å fjerne engangsutstyr fra spisesal og rom, bruk av miljømerkede trykksaker og bruk av miljømerkede underleverandører, for eksempel ved vask og rens.

Rica Hotel Bodø er nå Rica Hotels’ ellevte hotell med det offisielle miljømerket Svanen, og hotellkjeden vil fortsette arbeidet med å miljømerke sine hoteller i tiden fremover.