Kulinariske togreiser i Norge

Våren 2008 innledet Sult restauranter et samarbeid med Norsk Museumstog om servering i museumstogene samt drift av spisevognen fra 1926. Samtidig startet tilbudet om kulinariske togreiser i Norge.

«Høstparten i 2008 arrangerte vi med stor suksess flere kulinariske togreiser Nordmarka rundt. Toget begynte reisen i Asker og tok opp passasjerer på flere stasjoner inn mot Oslo S. Turen gikk så videre opp til Roa, gjennom Nordmarka til Jevnaker og Hønefoss. Deretter gikk toget videre til Hokksund og Drammen og lot passasjerer gå av på stasjonen de kom på fra Asker og på vei inn mot Oslo,» heter det i en pressemelding fra samarbeidspartnerne.

Tilbudet ombord i det flotte førsteklassestoget var champagne, femretters middag og kaffe avec.

«De kulinariske togturene ble fra første stund en stor suksess og vil bli videreført i samme stil,» proklameres det videre i pressemeldingen.

For 2009 har Sult restauranter, i samarbeidet med Norsk museumstog, bestemt å utvide tilbudet for årets sesong. Det vil bli kjørt flere kulinariske turer Nordmarka rundt, men også bli tilbud om kulinariske reiser over Bergensbanen. Disse turene har fått navn Hardangervidda kulinarisk nostalgi express. Bakgrunnen for disse kulinariske turer er Bergensbanens 100 års jubileum i 2009, og vil angivelig være det nærmeste du kommer Orientekspressen i Norge.

Bergensbanen var første bane med spisevogner, og i 2009 er det også 100 års jubileum for spisevognen i Norge. Og pressemeldingen fortsetter:

«På våre kulinariske turer vil vi servere menyer fra åpningsåret av Bergensbanen. En av Europas flotteste høyfjellsstrekninger for tog som det kostet Norge et statsbudsjett å bygge! Tilbudet om bord vil være av ypperste kvalitet og gi de reisende en helt unik opplevelse på vei over fjellet. På deler av strekningen vil toget sågar gå med damplokomotiv for virkelig å skape minner om svunne tider! I år har vi ikke bare utvidet tilbudet om turer, men også kapasiteten med en ny gammel spisevogn. Denne vognen har plass til 20 personer slik at vi nå har kapasitet til å bespise totalt 60 personer samtidig.»