Fjord Line med flytende bakeri

MS Bergensfjord

Ferske brød og bakervarer på tallerkenen hver dag. Det har alle sjøreisende mellom Vestlandet og Danmark kunnet nyte godt av etter at Fjord Line denne sommeren startet sitt eget ”flytende” bakeri på MS «Bergensfjord». Varene går, bokstavelig talt, unna som varmt hvetebrød.

MS «Bergensfjord» seiler tre rundturer hver uke mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals, og en ekstra tur mellom Hirtshals og Stavanger i helgen. I bakeriet er det full aktivitet hver natt og ettermiddag. To danske bakermestere deler på å bake alt gjester og besetning kan ønske seg. Hvert døgn blir det laget 1800 rundstykker, 200 forskjellige brød, 500 pølsebrød, 100 ciabattabrød, 500 baguetter, 300 pizzabunner, 100 kakebunner samt boller og diverse småkaker.

I bakeriet ombord på MS "Bergensfjord" Foto: Fjord Line
I bakeriet ombord på MS "Bergensfjord" Foto: Fjord Line

– Sommeren er høysesong på MS «Bergensfjord», og det er mange munner som skal mettes. Tatt i betraktning at bakeriet ikke er det aller største på de syv hav, er det imponerende hva våre bakere klarer å få produsert, sier salgs- og markedssjef i Fjord Line, Nina Kramer Fromreide i en pressemelding, og fortsetter:

– Gjestene på våre spisesteder setter stor pris på tilbudet. Rykende ferske bakervarer er nå engang noe ganske annet enn dagsgamle brød og rundstykker.

Både gjester og mannskap representerer mange forskjellige nasjonaliteter, og dermed også ulike oppfatninger av hvordan godt bakverk skal smake.

– Vi har derfor et sortiment både med oppskrifter fra Bergen og Vestlandet, og brød med typiske danske og mer kontinentale ingredienser, forteller Nina Kramer Fromreide.

Toppfoto: MS «Bergensfjord» (foto fra Fjord Line)