Dårlig sommer = økt vinterreise

Regnvær

Over halvparten av alle nordmenn vil helst på sol- og badeferie i vinter. Dårlig sommervær har bidratt til at utenlandsferie frister. Det viser en undersøkelse gjennomført av FINN reise.

Hele 38 prosent sier at dårlig sommervær i Norge har økt sannsynligheten for at de reiser utenlands i vinter, skriver annonseportalen i en pressemelding.

– Trist sommervær har nok gjort det ekstra attraktivt å dra utenlands i vinter. Vi i det kalde nord trenger vår dose sol og sommer, og fikk vi det ikke i juli og august, er behovet ekstra stort når vinteren nærmer seg. Vi er værsyke så det holder, sier Terje Berge, salgsdirektør i FINN reise.

Planlegger nå

Undersøkelsen viser at mange har begynt å legge ferieplaner for vinteren, til tross for at sommeren så vidt er forbi. 46 prosent av de spurte sier de har planer om å reise utenlands i vinter, 18 prosent har ikke bestemt seg ennå, og 36 prosent har ikke tenkt seg noe sted.

Sol og sommer er vinneren. Over halvparten vil på sol- og badeferie, mens storbyferie kommer på andreplass. Skiferie er minst populært, kun åtte prosent stemmer for dette.

Viva España!

Spania er det desidert mest populære reisemålet, etterfulgt av Thailand og Egypt.
– Spania, med steder som Kanariøyene i spissen, er et typisk valg for nordmenn om vinteren. Her er det gode temperaturer, og man slipper å reise til den andre siden av jorda for å få sol, sier FINN-direktøren.
– Men jeg ville trodd at et sted som Egypt kom litt høyere opp i undersøkelsen. Her er det billigere. Spania er et euroland. Det betyr kanskje at vi har fått finanskrisen litt på avstand, samtidig som det er tradisjoner knyttet til dette. Spania har vært nordmenns favoritt i årevis, sier Berge.

London på topp

London er storbyen vi helst vi til. Dette er også den utenlandske byen med størst etterspørsel hos FINN reise, hvor London befinner seg på topp uke etter uke.

– Nordmenn velger tradisjonelt, og det er kort reisevei til London. Dessuten er det ofte gode tilbud hit, men det er det også til mange andre byer i høst og vinter, sier Berge.

Undersøkelsen har 1268 respondenter og ble gjennomført på FINN den første uken i september.