Nå bygges Vannvittigland

Vannvittigland i Kristiandand (GRID Design)

To parker, to innganger, dobbelt så moro. Utbyggingen av Vannvittigland ved Dyreparken har startet. Anlegget blir en ny park ved siden av Dyreparken, og skal åpne 25. juni 2010.

– Spektakulære sklier, vannrutsjebaner og Lazy River: Her blir det noe for både de vågale og de rolige badeglade. Og ikke minst for alle aldersgrupper, sier adm. dir. i Dyreparken, Per Arnstein Aamot.

Vannvittigland er Dyreparkens største enkeltinvestering noensinne. Et ti mål stort område vil bli spekket med innendørs og utendørs vannaktiviteter. Kapasiteten vil bli så stor at det kan være opptil 3000 mennesker samtidig i alle skliene og attraksjonene.

Elleve sklier

Dagens badeanlegg, ”Sommerøya” (som ble åpnet for 21 år siden), består av to utendørs bassenger, et barnebasseng og et bølgebasseng. Disse kommer til å bestå i oppgradert form, mens den store utbyggingen kommer til å skje på baksiden av dagens badeanlegg.

Hele Sommerøya skal tas i bruk. Her kommer blant annet et 1700 kvm stort innendørs vannland. Totalt vil det bli elleve sklier og rutsjer i alle retninger. Det er selvsagt også tatt hensyn til de aller minste.

Ønsket av gjestene

Undersøkelser som er gjort blant Dyreparkens gjester, har vist at det er én ting som står øverst på ønskelisten: Badeland.

– Nå blir gjestenes ønsker hørt, samtidig som vi styrker destinasjonstankegangen. Vannvittigland skal holde åpent fra påskeferien til høstferien, noe som vil gjøre det langt mer attraktivt å feriere på Sørlandet i skuldersesongene, mener Aamot.

Konsernsjef Reidar Fuglestad i Dyreparken Utvikling har i lang tid jobbet med å få realisert prosjektet. Nå gleder han seg over å se at utbyggingen er i gang. For få dager siden startet trefellingen i skogen på Sommerøya. Om knappe to uker ruller de første anleggsmaskinene inn og deretter kommer det til å gå slag i slag frem til åpning 25. juni 2010.

– Vi gleder oss vannvittig. Vi har ikke mer tid enn vi må ha. Men hovedentreprenør Vavik & Tønnessen har tidligere bevist at de klarer å jobbe under korte tidsfrister, så dette er vi trygg på at skal gå bra, sier Reidar Fuglestad.

– Vi gleder oss vannvittig til dette står ferdig, og det håper vi publikum også gjør, sier Fuglestad.

Foto: Vannvittigland i Kristiandand (GRID Design)