SAS-ja til ”gratis”-tilbud

Mats Jansson

Ledelsen i SAS takker ja til ”gratis” billetter fra Ryanair, for å teste ut hva det egentlig koster å fly med «verdensmestrene i passasjergebyrer».

– Når verdensmestrene i skjulte avgifter har mot og frekkhet til å komme med dette utspillet den samme uken som de øker bagasjeavgiften kraftig nok en gang, er det klart vi takker ja til dette. Da kan vi én gang for alle få klarhet i de faktiske kostnadene ved å fly med Ryanair, etter avgifter for bagasje, innsjekking, sete og betaling med kreditkort. I SAS inkluderer prisene alt dette, sier kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg i SAS Group.

For noen få dager siden slapp Ryanair nyheten om at du kan ta med én koffert til på deres flyvninger, mot å betale 70 Euro, eller over 600 kroner.

– For den prisen kan du fly komfortabelt med SAS til hele Europa, og få med koffertene dine gratis. I tillegg skal det bli interessant å se hvor mye tid som går til spille når man skal bruke flyplasser som ligger milevis unna byen man skal til. Jeg mistenker at mesteparten av arbeidsdagen eller ferien går med til transfer til å fra flyplassene, sier Sonberg.

Han vil så snart det praktisk lar seg gjøre foreta reisen med Ryanair. I en fersk undersøkelse blant rundt 2000 skandinaver, svarte 58 prosent at det mest irriterende gebyret når de flyr, er for å sjekke inn bagasje.

Foto: Mats Jansson, konsernsjef i SAS.