Royal Christiania Norges største

Clarion Hotel Royal Christiania. Fotograf: Bjørn Erik Pedersen/Wikimedia Commons

I løpet av fem år skal Clarion Hotel Royal Christiania bli Oslos nye flaggskip og Norges største hotell. Det Vital-eide hotellet får 850 rom, nye restauranter og konferansefasiliteter.

– Nå skal vi bygge et hotell som Oslo kan være stolt av, sier Choice-sjef Petter A. Stordalen.

– I vår ble vi størst i Stockholm. Nå tar vi et ordentlig tak i  Oslo. Med renovering og påbygging av Clarion Hotel Royal Christiania, får vi Norges største og flotteste hotell i 2014. Det er ikke bare et kjempeløft for Choice og for hotellet, men også for Oslo sentrum. Vi vil bygge et hotell som byen kan være stolt av, og som blir en møteplass også for byens borgere, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Choice Hotels Scandinavia, i en pressemelding.

Clarion Hotel Royal Christiania eies av Vital Forsikring ASA, som skal stå for utbyggingen gjennom datterselskapet Vital Eiendom. Rammen for renoveringen av hotellet slik det er i dag, er på 350 millioner kroner, og entreprenørselskapet Skanska er engasjert til å gjennomføre første del.

850 rom i 2014

Clarion Hotel Royal Christiania stod ferdig til OL i 1952. Etter flere om- og utbygginger, har hotellet i dag totalt 508 rom. I oktober starter første byggetrinn, med en totalrenovering og utbygging av hotellets eldste del. 191 nyrenoverte rom vil være klare for nye gjester i god tid til Ski-VM i 2011. Deretter starter renoveringen av resterende del av hotellet, og prosessen med utvidelsen av hotellet.

I 2014 skal Norges største hotell stå klart, med om lag 850 rom, en konferansesal med plass til 1200 personer i plenum, samt flere andre møteplasser for både hotellets gjester og byens befolkning.

Skandinavias største avtale

Vital Forsikring er eier av bygget, og har nylig inngått en ny 20 års leieavtale med Choice Hotels Scandinavia. Avtalen blir den største i Skandinavia, med en total verdi på to milliarder kroner. Vital Forsikring eier tolv av Choices 165 hoteller, inkludert Nordic Light Hotel og Nordic Sea Hotel i Stockholm.

– Gjennom denne kontrakten har vi styrket vårt langsiktige samarbeid med Choice, og vi skal sammen utvikle dette til et fantastisk hotell, med byens beste beliggenhet, sier adm. dir Tom Rathke i Vital Forsikring ASA.

– Vital satser offensivt innenfor eiendom, og vi er trygge på at prosjektene vi skal gjennomføre på Royal Christiania vil forsterke hotellets posisjon og føre til lønnsom vekst, både for Choice og Vital, i årene som kommer, sier Tom Rathke videre.