Fotomesse går sammen med Reiseliv

Kameralinse

Fra før av er det kjent at HSMAIs Møtebørsen arrangeres sammen med Reiselivsmessen på Lillestrøm i midten av januar. Nå etablerer den svenske suksessen ”Fotomässan” seg i Norge, og fotointeresserte inviteres til Norges største fotomesse samtidig med Reiseliv 2010 på Lillestrøm.

Hit kommer verdensfotografer som Albert Watson, Tim Flach, Obama-fotograf Marcus Bleasdale, Morten Krogvold og norske pressefotografer. Det blir foredrag, fotoutstillinger, nyheter og salg av fotoutstyr.

– Dette er et blinkskudd, for å si det billedlig entusiastisk! Vi er veldig fornøyde med at den svenske suksessen ”Fotomässan” kommer til Norge. Foto og reiser er hånd i hanske. Fotointeressen i Norge er stor, og mange av oss vil gjerne lære mer om fotografering og få tips og råd om utstyr, enten vi er glade amatører eller mer avanserte hobbyfotografer, sier prosjektleder for Reiseliv, Torill Engelberg hos Norges Varemesse.

Torill Engelberg, prosjektleder Reiseliv hos Norges Varemesse.
Torill Engelberg, prosjektleder Reiseliv hos Norges Varemesse.

– Det fine er at Fotomessen blir under samme tak som Reiseliv i januar, Norges største arena og møteplass for norsk og internasjonal turist- og besøksindustri, med fri passasje mellom alle hallene. Vi synes det er flott at vi kan gi publikum to spennende og matnyttige messer til prisen av en. Og dette blir ikke bare interessante foredrag fra verdensledende fotografer og våre egne norske toppfotografer. Hit kommer alle de store produsentene og utstyrsleverandørene med de siste nyhetene og selvfølgelig gode messetilbud på både kamera og all verdens fotoutstyr, understreker Torill Engelberg.

– Vi etablerte Fotomässan i Stockholm for tre år siden. I fjor hadde vi over 20.000 besøkende, så interessen er stor, sier prosjektleder Jonas Lemberg hos Fotomässan.

– Vi kaller det bare Fotofesten, fordi messen er så omfattende at det finns noe for alle som er det minste interessert i fotografering. Fra nybegynnere til de mest avanserte yrkesfotografene.

– For oss er det en perfekt løsning å kunne etablere Fotomessen i Norge, sammen den store reiselivsmessen, fortsetter Lemberg. Dette tror jeg publikum kommer til å sette stor pris på. Både at de får mulighetene til å lytte og lære om foto fra kjente fotografer, får anledning till å se deres bilder utstilt, og ikke minst få muligheter til å sjekke ut nyheter og kunne kjøpe kamera og utstyr til virkelig gode messepriser fra store produsenter som Nikon, Canon, Olympus og mange flere.

Morten Krogvold kommer med både utstilling, foredrag og fotografering. Det gjør også noen av Norges beste pressefotografer, i tillegg til internasjonale stjernefotografer som Albert Watson, Tim Flach og Marcus Bleasdale. Bleasdale har fått æren av å fotografere Barack Obama, og skal lage en utstilling med Obama-bilder i forbindelse med Fredsprisutdelingen.

Nikon Norge er blant de store fotoprodusentene som deltar for fullt på Fotomessen 2010.

– Vi syns dette er helt strålende, både at Fotomessen etablerer seg i Norge, og at dette nå blir en samkjøring med reiselivsmessen. Vi satser for fullt og kommer blant annet med flere av våre Nikon-ambassadører, som er blant Norges ledende pressefotografer. Det blir både fotoforedrag med tips og råd, og billedreiser, bokstavelig talt. Blant annet kommer VG-fotografen Kristian Helgesen som vant ”Årets Bilde” i fjor, forteller prosjektansvarlig Mina Tjønnøy hos Nikon Norge.

Du kan lese mer om Fotomessen her.

HSMAI Møtebørsen

Reiseliv