Kraftig Rica-ekspansjon

En modell av Ricas hotell i Lars Hilles gate, Bergen, som skal være på plass i løpet av mai 2012.

Rica Hotels ekspanderer kraftig de neste tre årene. Flere nye og spennende hotellprosjekter blir realisert, og utvidelse av eksisterende hoteller er planlagt. Under følger en oppsummering av kommende prosjekter innen hotellkjeden:

Oslo

Den første planlagte åpning av nytt hotell er i mai 2010. Det bygges et moderne hotell i Grensen 20 i Oslo sentrum. Hotellet får 96 værelser, en hyggelig barlounge og en spennende à la carte-restaurant med plass til cirka 80 personer.

Stavanger

Rica Airport Hotel i Stavanger åpner i august 2010. Hotellet har en unik beliggenhet ved Stavanger Airport Sola, med kun få meter til ankomsthallen. Hotellet vil få 188 rom og ti møterom. Flybuss, taxiholdeplass og parkeringsplass er like ved hotellinngangen.

Oslo, Holmenkollen Park Hotel Rica

Hotellet på Oslos tak utvider med 110 nye værelser, for blant annet å imøtekomme behov for overnatting for mange tilreisende i forbindelse med Ski-VM i februar 2011. Hotellet har allerede et meget godt konferansetilbud, og trenger nye værelser, også for å kunne tilby overnatting til større grupper med konferansedeltagere. Etter utvidelsen tilbyr hotellet totalt 330 værelser. Utvidelsen av hotellet skal stå ferdig i desember 2010.

Narvik

Et 14-etasjers hotell med Narviks beste beliggenhet skal stå ferdig i andre kvartal 2011. Hotellet vil inneholde 150 moderne dobbeltværelser, skybar og kurs- og konferansekapasitet for 200 personer.

Trondheim

Nok et hotell bygges ved Nidelvens bredd. Dette hotellet ligger ved Bakke bro –  Nedre Bakklandet. Hotellet bygges etter fremtidens krav til energibruk, hvor behovet for levert energi er halvparten av dagens krav hva angår kWh/m². Hotellet vil få økt tetthet, med en gjenvinningsgrad på ventilasjon på 80 prosent, og varmepumpe ut i Nidelven. Hotellet får 172 værelser med høy standard, moderne møteromsfasiliteter og restaurant. Hotellet vil stå klart i juni 2011.

Namsos

Hotellet bygges i tilknytning til RockCity, et ressurssenter for profesjonell rytmisk musikk, med direkte adgang via en glassbro. Konferansekapasiteten vil bli på 200 m², i tillegg til totalt 400 m² i RockCity. Hotellet skal ha 96 værelser med høy standard og en restaurant  med panoramautsikt. Ferdigstillelse juni 2011.

Bergen

Et nytt Rica-hotell i Bergen er planlagt å stå ferdig i løpet av mai 2012. Hotellet får cirka 240 værelser med høy standard og en moderne kurs- og konferanseavdeling med kapasitet for opptil 300 personer, i tillegg til restauranter, barer og fitnessenter.

Illustrasjonsbilde: En modell av Ricas hotell i Lars Hilles gate, Bergen, som skal være på plass i løpet av mai 2012.