Flyprisene raser

Norwegian-maskin ved landing. Fotograf: Hans Olav Nyborg/Norwegian

Flybillettene er blitt rundt 20 prosent billigere det siste året. Selv om kriserammede flyselskaper går med underskudd, lemper de ut billigbilletter i et desperat forsøk på å fylle flyene, skriver Aftenposten.

Synes du mailboksen din fylles opp med tilbud fra flyselskaper som dumper 50.000 eller 100.000 billigreiser, og at billettkampanjene fra SAS, Ryanair, KLM Air France og Norwegian florerer, både i aviser og på Internett? Da har du fanget opp en trend, for nå falbyr flybransjen billetter for å fylle flyene. De fleste store flyselskapene er inne i sin verste krise noensinne. Det er rett og slett for mange fly og flyseter, og for få passasjerer til å opprettholde priser som gjør at selskapene kan tjene penger.

Om bord på SAS-flyet til Haugesund sitter Bernt Jensen og venter på take off. Elkem-ingeniøren forteller at han reiser en del gjennom jobb. Som oftest reiser han med SAS eller KLM.

– Jeg tenker ikke noe særlig over prisfallet når det gjelder jobben. Men de vanskelige økonomiske tidene gjør at folk reiser mindre for å spare penger. Vi flyr også på økonomiklasse innenfor Europa nå, forteller Jensen.

Les hele saken hos Aftenposten.no

Illustrasjonsfoto: Norwegian-maskin ved landing. Fotograf: Hans Olav Nyborg/Norwegian