Ukens navn: Kristine Schaug

Kristine Schaug, Country Marketing Manager i Scandic Hotels

Kristine Schaug

Country Marketing Manager

Scandic Hotels

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Min dager er hovedsakelig fyllt av våre nye hoteller. Vi er Nordens største hotellkjede og ekspanderer i Norge, hvor vi åpner blant annet fem nye hoteller de neste tre årene. Allerede i februar er første hotell ut, Scandic Haugesund, som åpner 26.februar. Og rett etter, Scandic Oslo Airport 6.april. Det er en kjempespennende tid vi er inne i nå.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Gode kolleger og et godt produkt. Det er morsomt å promotere noe man brenner for og tror på. Det engasjerer oss alle litt ekstra. I tillegg er Scandic flinke til å ta vare på menneskene i bedriften. Det er mange som har vært her lenge. Da er det også moro at det skjer ting som nyåpninger og vår nye varemerkeprofil.

– Har du noen du har sett opp til?

– Hilde Veum i NHO Reiseliv. Hun er kjempefllink til å promotere og bruke nye virkemidler. Blant annet er hun hele tiden aktiv i sosiale medier og prater om det hun jobber med, rekruttering til reiseliv. Oppgaven er superviktig og veldig aktuell. Og så pappaen min da, selvsagt!

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Akkurat nå har vi julekalender, noe jeg synes er veldig morsomt. Man stopper visst ikke helt med å være barn i julehøytiden. Vi har en primus motor på kontoret, som er veldig flink til å organisere slike ting. Takk, Gro! Ellers har vi ofte fredagsmøter, hvor vi i tillegg til kosen, oppdaterer hverandre på hva vi jobber med, roser og premierer og ser på resultatetene våre. Det er viktig i en travel hverdag at vi stopper litt opp og «ser» hverandre og kanskje forstår enda litt mer hva vi jobber med og for.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Dette er min andre runde, men er ikke helt sikker på hvor lenge.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Møtebørsen! Det er noe helt spesielt med stemningen! Folk er gira, veldig engasjerte og glade – litt typisk for oss reiselivsfolk. Møtebørsen blir også enda mer viktig for Scandic. Med åpningene av store konferansehoteller på Gardermoen, Forus og Fornebu er vi ferd med å bli en sterk aktør innen MICE.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Utvide på nett, med mer interaktive virkemidler.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Laaaang frokost med avislesing og stearinslys. Om jeg er hjemme er det gjerne lunsj med venner og en tur i parken, og kanskje kino. Om sommeren benytter jeg gjerne helgene til å spille golf sammen med min samboer og familie. Om vinteren er jeg veldig glad i å stå på ski.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– I tillegg til de viktigste tingene, som helsetilbud for alle, barnehagedekning, gode skoler, tannlegeordninger og et godt utdanningstilbud, synes jeg det er viktig å ha fokus på aktiv næringspolitikk og reiselivsutvikling. Synes som mange her at vi burde ha en egen reiselivsminister. Så da ville jeg jo skyndt meg til å utnevne den!

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «PortuGAL». Var nok ganske hektet på Portugal en stund, og synes fortsatt at det er et av de fineste reisemålene i verden.

– Hvor går neste reise privat eller i arbeid?

– Den går allerede neste uke, til Fuerteventura. En liten uke med sol og avslappning før kirkeklokkene ringer julen inn!

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Harry Hole og håndball.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Husk at man kan alltid lese mer om våre spennende nyåpninger på scandichotels.no. Og god jul til alle HSMAI-medlemmer!