Norske vandrerhjem i tet

Margrethe Horne, vertinne ved Tønsberg vandrerhjem.

Gjestene ved Tønsberg Vandrerhjem har kåret stedet og vertinne Margrethe Horne til verdens mest vennlige vandrerhjem.

Hostelling International består av over 4000 vandrerhjem i 90 land, og hver eneste gjest som bestiller sitt opphold på et vandrerhjem får i etterkant mulighet til å si sin mening om oppholdet. I konkurransen for 2009 ble Tønsberg Vandrerhjem kåret til det vennligste vandrerhjemmet i verden, det beste i Europa og på tredje plass i verden, heter det i en pressemelding fra Norske Vandrerhjem.

– Gjestene blir spurt om hva de mener om vennlighet, service, komfort, renhold, sikkerhet og beliggenhet. På vennlighet har Tønsberg scoret 100 prosent på samtlige tilbakemeldinger, med en totalscore på 94 prosent. Jeg er stolt og glad, sier Pål Anders Sveen, markedssjef i Norske Vandrerhjem, som organiserer om lag 80 vandrerhjem i Norge, gledesstrålende.

På spørsmål om hva som gjør vandrerhjemmet hennes til verdens vennligste, har Margrethe Horne et kort og konsist svar:

– Vi bryr oss om gjestene våre.

Hun driver vandrerhjemmet sammen med familien og noen dyktige ansatte, og er en svært energisk og blir dame.

– Jeg ser på våre gjester som venner, og skal du beholde vennene dine, må de behandles pent, det samme gjelder gjester. Er de fornøyd, kommer de tilbake hit eller benytter seg av andre flotte vandrerhjem i Norge eller utlandet, fortsetter hun.

Det blir markering av det flotte resultatet tirsdag 8. desember, med besøk av Hostelling Internationals første visepresident Ken Kilkenny og Lars Vidvei, generalsekretær i Norske Vandrerhjem.

Fire av Europas beste

Listen med gode nyheter for Norske Vandrerhjem fortsetter. Nummer fem i Europa er Flåm Vandrerhjem, mens Lillehammer kommer inn som nummer ni, med Balestrand hakk i hæl, på tiende plass.

– Det ytes en stor innsats fra alle vandrerhjemvertskap hver eneste dag, og det er gøy at de nå får ærlige tilbakemeldinger fra gjestene. Tilbakemeldingene legges også ut på Internett, slik at alle som ønsker, kan lese dem før de bestiller sitt opphold, sier markedssjefen.

Verdens beste vandrerhjem

– Verdens beste vandrerhjem ligger i Bangkok, og minner mye om Tønsberg. Her møtes gjestene av en engasjert vertinne, som tar godt vare på de reisende. Dette viser at den personlige servicen er det vi ønsker når vi reiser, uansett hvor vi kommer fra og hva slags bakgrunn vi har, avslutter Sveen.

Foto: Margrethe Horne, vertinne ved Tønsberg vandrerhjem.