Norwegian med nye bergensruter

Bjørn Kjos

Norwegian satser sterkt på vestlandsturismen og forretningsmarkedet fra Bergen. Selskapet åpner seks nye utenlandsruter til Bergen fra mars neste år. De nye reisemålene er København, Stockholm, Barcelona, Roma, Kreta-Chania og Antalya i Tyrkia. Samtidig blir det flere avganger til London, samt til Dubrovnik og Split i Kroatia.

Med den nye satsingen til Norwegian kan regionen få over 80.000 reisende til Bergen i løpet av ett år. Det vil utgjøre en omsetning på flere hundre millioner kroner i året, og bidra til en betydelig økning i antall arbeidsplasser på Vestlandet, skriver selskapet i en pressemelding.

Norwegian-maskin ved landing. Fotograf: Hans Olav Nyborg/Norwegian
Norwegian-maskin ved landing. Fotograf: Hans Olav Nyborg/Norwegian

– Vi ønsker å være med på å utvikle Vestlandet som et fantastisk reisemål for utenlandske turister. Samtidig vet vi at det har vært en krevende tid også for turismen i regionen, som følge av finanskrisen. Med vår sterke satsing kan vi fly inn over 80.000 passasjerer til Vestlandsregionen i løpet av ett år. Når vi ser dette i lys av vestlendingenes sterke ønske om et økt rutetilbud til blant annet London, Stockholm og København, mener vi alt ligger til rette for å stasjonere et nytt basefly i Bergen, sier Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian.

København og Stockholm vil flys hver dag, unntatt lørdag. Roma og Barcelona får to ukentlige avganger, mens Kreta og Antalya vil flys en gang i uken.

Norwegian har allerede lansert en direkterute mellom Bergen og Tromsø, som starter opp i mars. Hensikten med ruten er i tillegg til å gi forretningsreisende et godt direktetilbud også å knytte to sterke turistregioner sammen.

To daglige avganger til London

Norwegian øker fra ti til tretten ukentlige avganger på ruten Bergen – London fra vinteren 2010. Mandag til fredag og søndag vil selskapet fly to daglige avganger.

De nye avgangene vil forbedre fleksibiliteten for de reisende, enten man skal til London i forbindelse med jobb eller fritid.

De nye rutene kom i salg fredag 4. desember.

Dette er selvsagt gode nyheter for Bergen Reiselivslag, som i en pressemelding fredag skriver:

Satsingen fra Norwegian medfører også en større markedssatsing fra vår region på disse markedene. Med midler fra ruteutviklingsprosjektet prosjektet FlyBGO hvor fylkeskommunene i Sogn og Fjordane, Hordaland samt Bergen kommune er aktivt inne med finansiering, vil vi i samarbeide med Norwegian og andre partnere i regionalt reiseliv, gjennomføre en rekke markedsaktiviteter i disse markedene. Se blant annet www.flyBGO.no . Bergen Reiselivslag er operativ aktør for dette prosjektet.

Med frafall fra Englandsbåten i 2008 har vi sett et fall fra dette hittil vårt viktigste utenlandsmarked. Flere flyruter fra dette marked gjør oss i stand til å kompensere og kanskje øke i årene som kommer. London er også et viktig knutepunkt for trafikk fra resten av verden.

Bergen som innfallsport til de norske fjordene har opplevd en meget sterk økning i antall flyruter fra internasjonale destinasjoner de siste 3-4 årene. For å kunne utvikle et aktivt og helårlig reiselivstilbud, er vi usedvanlig avhengig av å ha en åpen tilgjengelighet til våre viktigste markeder. De nye destinasjonene supplerer nå meget bra andre destinasjoner som har direkte tilgang til Bergen.   Dette er viktig for både internasjonal ferie- og fritidstrafikk, Bergens rolle som en stor internasjonal kongressby, men det er også viktig for regionalt næringsliv som nå får en nærmere kontakt med sine eksportmarkeder.

Foto: Bjørn Kjos, adm. dir. i Norwegian Air Shuttle. Fotograf: Kjetil Ree/Wikipedia