Ingunn Weekly: Tett førjulsprogram

Ingunn Hofseth, adm. dir. i HSMAI Chapter Norway.

Det er travle tider for de aller fleste av oss, ikke minst her hos oss, hvor forberedelsene til HSMAI Møtebørsen for alvor er i ferd med å nærme seg innspurten, én måned før det hele går av stabelen på Lillestrøm den 14. januar. I et tett samarbeid med HSMAI-medlemmene i Flytoget vil vi ha et eget HSMAI flytog, som bringer oss til og fra Oslo – Lillestrøm. Det er satt opp et tog på utreisen på morgenen som vil ha stopp på Lillestrøm – kun for oss – og det tar bare tolv minutter. Mer info om tidspunktene kommer. Herlig! Bli med du også!

Om kvelden samles vi i Oslo sentrum, hos Oslo Kongressenter, til HSMAI-prisfesten, hvor vi vil kåre vinnere i mange kategorier, ikke minst Årets Reiselivsmarkedsfører 2009. I den forbindelse har vi fått mange henvendelser fra deltagere som ønsker å ”kjøpe” hele bord, og kan berolige med at det er fullt mulig, så lenge man betaler for ti personer. Det er med andre ord fritt frem til å melde seg på!

Revenue Management Executive-sertifisering

For noen uker siden informerte vi om at HSMAI er i ferd med å tilby en internasjonal sertifisering for Revenue Management Executives, også i Europa. Med ulike seminarer og med sertifiseringsprogrammet tar vi sikte på å sette medlemmene i stand til å optimalisere inntektsbildet for nettopp sin virksomhet. Det spiller heller ingen rolle hvor du befinner deg: Vi satser nemlig på utstrakt bruk av webinarer, altså webseminarer. Revenue Management Executive-sertifiseringen er nå klar, og vil bli satt opp på nyåret, etter et én times webinar der sertifiseringen presenteres. Vi kommer tilbake til dato for begivenheten før julefreden setter inn.

Europa på tapetet

Men det er ikke bare her i Norge det skjer. Vi fikk nettopp tilsendt denne videosnutten fra våre venner i Nederland:

httpv://www.youtube.com/watch?v=EjLQXajrdLo

Vi er ikke så stødige i nederlansk her på kontoret, dessverre, men det kommer nok mer informasjon på hsmai.eu. Det samme gjelder etter hvert satsingen på etableringen og styrkingen av nasjonale HSMAI-chaptere i flere land. Vi er med andre ord ordentlig på hugget for tiden!

Fagmøte med julegløgg på tirsdag 15. desember

Gløgg og pepperkaker (fotograf: Kristoffer2/Wikipedia)

Vi håper så mange som mulig har anledning til å bli med på fagmøtet i HSMAIs lokaler i Oscarsgate 81, Oslo, tirsdag 15. desember klokken 14.00.

Temaet for anledningen blir Lønnsomhet i norsk hotellbransje – en studie av “best practice” blant norske hoteller, ved Kåre Sandvik.

Alle er opptatt av lønnsomhet i reiselivsnæringen, men hva er de mest effektive virkemidlene for å styrke reiselivsbedriftenes lønnsomhet? Foredraget presenterer en studie av lønnsomhet blant norske hoteller og hva som forklarer hva som skiller de mest lønnsomme fra de andre. Noen stikkord er kapasitetsutnyttelse, kjedetilhørighet, størrelse, innovasjon og produktfortrinn.

Kåre Sandvik, dr. oecon, prorektor og professor i markedsføring ved Høgskolen i Buskerud. Fotograf: Jan-Henrik Kulberg
Kåre Sandvik, dr. oecon, prorektor og professor i markedsføring ved Høgskolen i Buskerud. Fotograf: Jan-Henrik Kulberg

Kåre Sandvik er dr. oecon fra Norges Handelshøyskole og professor i markedsføring ved Høgskolen i Buskerud. Han har omfattende konsulenterfaring fra norsk reiseliv, og har også høstet flere internasjonale forskningspriser som eneste nordmann, blant annet best overall paper awards fra American Marketing Association (2003) og European Academy of Marketing (1996). Sandvik har arbeidet som gjesteprofessor i USA, og er leder av nasjonal fagkomite i markedsføring. Han er også leder for den kommende nasjonale fagkonferansen i markedsføring: www.johanarndt.com.

Foredraget varer i cirka én time etterfulgt av mulighet til å stille spørsmål.

Deretter byr vi på julegløgg og pepperkaker.

HSMAI-medlemmer deltar kostnadsfritt, mens ikke-medlemmer betaler kr 500,-.

Send inn din påmelding til postbox@hsmai.no, merket “HSMAI fagmøte”.

Velkommen med din påmelding!

Med vennlig hilsen
Ingunn Hofseth
Adm. dir.
HSMAI Chapter Norway

Foto av Gløgg og pepperkaker (fotograf: Kristoffer2/Wikipedia)