Ukens navn: Helena Ahlmén

Helena Ahlmén, salgs- og markedssjef i Oslo Kongressenter

Helena Ahlmén

Salgs- og markedssjef

Oslo Kongressenter

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Budsjettering, strategiarbeid, tilrettelegging og gjennomføring av salgs- og markedsaktiviteter, møter, forhandlinger, nettverksbygging og så videre. Akkurat nå er vi i ferd med å lage nye nettsider, hvilket kommer til å ta mye av min tid fremover. Men det kommer til å bli meget bra! Som avdelingsleder består også dagen i å være til stede for og coache mine flinke kolleger på salgs- og bookingkontoret.

– Hva er det beste ved jobben din?

– At den er så variert og spennende, samt at den utfordrer og utvikler meg. Dessuten er det veldig gøy å kunne jobbe med et så flott produkt som Oslo Kongressenter, et produkt man er virkelig stolt av.

– Har du noen du har sett opp til?

– Hvis jeg skal trekke frem én enkeltperson jeg har lært mye av i jobbsammenheng, må det bli Sissel Lindland. Hun hadde min stilling innen jeg tok over stafettpinnen. Hun var altså min sjef for noen år siden. Sissel er utrolig kreativ, smart, motiverende og rolig i alle tenkelige situasjoner.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Her er vi helt klart for dårlige. I perioder har vi hatt kake og kaffe på fredager, men vi klarer aldri helt å bli kontinuerlige på dette… Bra at dere tok det opp! Lover at jeg skal gjøre mitt for å bidra fremover!

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Siden 2005.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– At HSMAI knytter bransjen sammen, og tilbyr muligheten til å skape et nettverk. Et høydepunkt er selvfølgelig Møtebørsen og HSMAI-prisfesten. HSMAI-prisfesten har jo blitt arrangert her på Oslo Kongressenter de to siste årene, noe vi er veldig glade og stolte over.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Ikke noe jeg savner akkurat nå.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En perfekt helg bruker jeg med min familie, min samboer Daniel og min sønn Arvid (to år). Enten tar vi turen til Sverige, hvor vi har resten av familien og våre nærmeste venner eller så blir det en lang gåtur til Mariholtet i Østmarka, hvor vi griller pølser og drikker kaffe ved vannet. En god middag og et par glass vin er heller aldri feil.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Ja, hadde det ikke vart gøy med en svensk statsminister her i Norge? Skole, helse og enda større satsing på reiseliv er mitt svar.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– ”Fröken Positiv”.

– Hvor går neste reise privat eller i arbeid?

– Om en uke reiser jeg faktisk til Thailand med min samboer og sønn. To ukers ferie. Gleder meg, ikke bare litt! Neste jobbreise går til Frankfurt i mai, IMEX-messen, som er en av verdens største MICE-messer. Oslo Kongressenter har nettopp signert avtale med Norwegian Convention Bureau, og skal nå satse mer på det internasjonale markedet. Utrolig spennende!

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Trening og reiser. I 2004 reiste jeg og min samboer på én motorsykkel, fra Sverige til Afrika, hvor vi brukte nærmere et år. Det ble ca 4000 mil til slutt. Et helt fantastisk eventyr! Når vår sønn har blitt litt eldre, håper jeg på et nytt eventyr, i Syd-Amerika. Men på fire hjul denne gangen.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Takk for at jeg ble utvalgt til uken navn!