Widerøe Oslo – Brønnøysund

En Widerøe Dash 8-100-maskin (Widerøe)

Widerøe starter direkterute fra Brønnøysund til Oslo fra 10. mai, med fire ukentlige avganger. Fra juni trappes ruten opp til fem ukentlige rundturer. Den nye ruten er et resultat av at Widerøe ønsker å satse enda sterkere på Brønnøysund i tiden fremover, skriver selskapet i en pressemelding.

– Det er svært gledelig å annonsere en direkterute mellom Brønnøysund og Oslo. Mange widerøekunder har ønsket seg en slik rute, og det er flott å kunne komme dem i møte på det, sier administrerende direktør i Widerøe, Lars Kobberstad.

Selskapet har merket en stor etterspørsel i markedet, spesielt fra oljebransjen.

– Vi har sett en positiv utvikling i lokalmarkedet. Det, sammen med en tett dialog med næringsliv og politikere i regionen, gjør at vi nå starter opp en direkterute, fortsetter Kobberstad.

Widerøe skal fra 10. mai fly strekningen med Dash 8, med plass til 39 passasjerer. Salg av billetter starter i neste uke.

– Med billettpriser fra 598 kroner én vei, vil dette bli et godt tilbud, både for jobbreisende og for ferie- og fritidsreisende. Avgangstidspunktene blir klokken 12.00 fra Oslo og 14.00 fra Brønnøysund, og ruten ventes i salg i løpet av uke 10, sier widerøesjefen.

Den nye ruten vil også bidra til økt turisttrafikk til Helgeland.

– Direkteflyet er en god mulighet for dem som vil oppleve nydelig natur midt i ”Himmelblå -land”, mener Kobberstad.

Foto: En Widerøe Dash 8-100-maskin (Widerøe)