Ragnar Palson Årets Hotelier

Årets Hotelier Ragnar Palsson (i midten), med Ådne Skurdal, President Cornell Hotel Society Norway Chapter (venstre) og Erik Taraldsen, Thon Hotel Lofoton, som også var nominert til Årets Hotelier.

Ragnar Palsson er tildelt prisen Årets Hotelier for sin innsats som Hotelldirektør på Rica Seilet Hotel i Molde. Den høytidelige utdelingen fant sted under Serviceforum på Hotellhøgskolen i Stavanger, der en samlet bransje var representert, heter det i en pressemelding fra Cornell Hotel Society.

– Det er utrolig gøy og en ære å motta denne prisen, sier en svært fornøyd Ragnar Palsson, som legger til at det er hyggelig å få en bekreftelse på at hardt arbeid og gode resultater blir lagt merke til.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at det som var utslagsgivende for å velge Ragnar Palsson har å gjøre med hans personlighet og evne til engasjement til nytte for hele bransjen. Sammen med fremgangen for hans egen bedrift, har de andre hotellene i Molde også fått et løft, hvor bransjen mener Ragnar Palssons innsats har spilt en stor rolle.

Ragnar er 37 år, og har siden 2007 vært direktør ved Rica Seilet Hotel. Ragnar er opprinnelig utdannet servitør og gjorde seg tidlig bemerket i faget med å vinne nordisk mesterskap for lærlinger i 1994. Ragnar er også utdannet kokk, og har stor mat- og vininteresse. Han har gjort en glimrende jobb for Rica Seilet Hotell, med å levere meget gode regnskapstall og god service. Hotellet kom blant annet på tredje plass i kåringen av Norges beste frokost.

Premien er to ukers etterutdannelse på General Manager Program (GMP) ved Cornell University – School of Hotel Administration i USA i juni 2010, inkludert reise og opphold. GMP er et krevende kurs, hvor høyt kvalifiserte hotelldirektører fra velrenommerte hoteller rundt om i verden deltar. The Cornell School of Hotel Administration regnes for å være verdens fremste lærested for Hospitality Management.

Cornell Hotel Society (CHS) Norway Chapter er initiativtaker til prisen, og Ragnar er den første som kan smykke seg med utmerkelsen Årets Hotelier.

– Prisen skal gå til en leder som har utmerket seg spesielt det siste året, enten ved eksepsjonelt gode resultater i sin jobb eller for å ha vært spesielt nytenkende i sin virksomhet og lederrolle, sier Ådne Skurdal, president i CHS Norway Chapter.

Juryen fikk inn svært mange gode kandidater til årets pris og tre personer ble nominert til siste runde. Erik Taraldsen, Thon Hotel Lofoten og Odd Petter Meinseth, Quality Hotel Ulstein fikk også hederlig omtale for sin innsats for sine bedrifter og for hotellbransjen i sine områder.

Årets jury representerer et bredt spekter av erfarne hotellfolk fra drift, kjedeledelse og det akademiske:

  • Morten Thorvaldsen, administrerende direktør, Thon Hotels
  • Tarje Hellebust, general manager & regional director, Rezidor Hotel Group
  • Sidsel Haavardtun, HR-direktør, Rica Hotels
  • Truls Engstrøm, instituttleder, Norsk hotellhøgskole, Universitetet i Stavanger
  • Leif Evensen, styremedlem, Cornell Hotel Society, Norway Chapter

Foto: Årets Hotelier Ragnar Palsson (i midten), med Ådne Skurdal, President Cornell Hotel Society Norway Chapter (venstre) og Erik Taraldsen, Thon Hotel Lofoton, som også var nominert til Årets Hotelier.