Ny tjeneste for askefaste

Reiselivsdirektør Rolf Forsdahl i HSH (foto fra HSH)

HSH lanserer tjenesten reishjem.no, der reiselivsaktører, transportselskaper og utenriksstasjoner kan legge inn sine transporter, slik at askefaste reisende raskt kan komme seg hjem. Tjenesten er utarbeidet i samarbeid med Utenriksdepartementet, heter det i en pressemelding fra HSH.

– Fortsatt sitter hundrevis av nordmenn fast over hele verden, uten utsikter til snarlig hjemtransport. Reishjem.no er opprettet i ekspressfart, for å samle alle alternative transporttilbud på ett sted. Allerede nå kan askefaste reisende gå inn på tjenesten og søke etter ledige plasser på busser, tog og i biler mellom Norge og byer rundt omkring i hele Europa, sier reiselivsdirektør Rolf Forsdahl i HSH, hovedorganisasjonen for handel og tjenester.

Eyjafjallajökull på Island. Fotograf: Árni Friðriksson/Wikipedia
Eyjafjallajökull på Island. Fotograf: Árni Friðriksson/Wikipedia

Norsk reiselivsnæring, ved HSH, har, i nær dialog med Utenriksdepartementet, laget nettsiden reishjem.no, hvor profesjonelle reiseaktører kan legge ut oppdatert info om reiseruter og ledig kapasitet til og fra Norge. Dette fordi det har vært vanskelig å formidle ledig kapasitet på ad hoc-tilbud som norske reiselivsbedrifter har fått satt opp mens flyene har stått på bakken.

– Siden er nå klar for lansering, etter hektisk arbeidsinnsats de siste tre dagene. Den skal være til hjelp for å få folk inn og ut av Norge i den ekstraordinære situasjonen som har oppstått etter vulkanutbruddet på Island. Den vil bli tatt ned når trafikkbildet er tilbake til normalen, men skal raskt kunne gjøres aktiv igjen ved eventuelle kommende krisesituasjoner, forteller Forsdahl.

Han oppfordrer nå alle reiselivsaktører og transportselskaper til å legge inn sine ruter og reisetilbud så raskt som mulig.

Utenriksdepartementet mener siden vil bli nyttig.

– Reishjem.no er et godt og innovativt tiltak fra HSH. Nettsiden vil kunne hjelpe norske borgere i utlandet, som ikke kommer seg hjem på grunn askeproblemene i flytrafikken. Denne siden vil bli til nytte for reisende som sitter fast i utlandet i ekstraordinære situasjoner, sier avdelingsdirektør Sjur Larsen i Utenriksdepartementet.

Link til tjenesten: www.reishjem.no

Toppfoto: Reiselivsdirektør Rolf Forsdahl i HSH (foto fra HSH)