– Viktig at noen går foran

Svanen til Radisson Blu Polar Hotel på Svalbard

Radisson Blu Polar Hotel på Spitsbergen ble nylig tildelt Svanemerket-sertifiseringen under en offisiell seremoni på Svalbard, skriver kjeden i en pressemelding.

Radisson Blu Polar Hotel på Spitsbergen har i over to år jobbet systematisk for å redusere belastningen på Svalbards sårbare natur.  Nå er hotellet den eneste bedriften på Svalbard med en slik sertifisering. Radisson Blu Polar Hotel er nå også verdens nordligste miljøsertifiserte hotell.

– Det er flott at lokalt næringsliv tar miljøansvar og gjennomfører den krevende oppgaven en miljøsertifisering innebærer, enten det er Svanemerket, Miljøfyrtårn-sertifisering, ISO-sertifisering eller andre. Det er viktig at noen går foran, og vi håper flere lokal bedrifter vil følge etter, sier Guro Tveito, miljøvernsjef hos Sysselmannen.

Prisverdig

Miljøverndepartementet ser også viktigheten av Radisson Blus arbeid for miljø og klima på Svalbard.

– Å redusere ressursforbruket og miljøpåvirkningen er særlig viktig på Svalbard, hvor naturen er sårbar, elektrisiteten er produsert av kullkraft og de fleste varer må fraktes med skip eller fly fra fastlandet. At en sentral og synlig aktør som Polarhotellet går foran for å redusere energi- og ressursforbruket, er prisverdig og viktig, sier politisk rådgiver Audun Garberg.

Strenge krav

Hotellet har spesielt redusert energiforbruket gjennom å sette fokus på gjøre riktigere innkjøp, sette flere økologiske produkter på menyene og, ikke minst, jobbe med holdninger blant ansatte og gjester. Utmerkelsen er den strengeste man kan oppnå innen hotell og servicebransjen.

– De helt spesielle omgivelsene her på Svalbard har gjort at vi måtte jobbe ekstra hardt for å kunne innfri Svanens miljøkrav. Nå har vi endelig fått bekreftelsen. Vi er stolte over arbeidet den enkelte medarbeider har bidratt med, sier Sven-Erik Svendsen, direktør ved Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen.

Radisson Blu Polar Hotell er en del av Rezidor Hotel Group. I dag har Rezidor elleve Svanemerkede hoteller i Norge.

Foto: Medarbeiderne på Radisson Blu Polar Hotel på Spitsbergen fikk nylig tidelt diplomet som bekrefter at hotellet nå er Svanemerket. Bak fra venstre: Restaurantsjef Fredrik Dahlen Duun, Frederik J. Theisen fra Miljøverndepartementets internasjonale avdeling, Food & Bveverage Manager Stein Ove Johannessen, Ronny Henriksen fra Miljøverndepartementets kulturminneforvaltning, Tecnical Manager Frank Utsola.
Foran fra venstre: Miljøvernsjef hos Sysselmannen Guri Tveito, Politisk rådgiver i Miljøverndepartementet Audun Garberg, GM Sven-Erik Svendsen, Sysselmannen Odd Olsen Ingerø, Kulturminnerådgiver hos Sysselmannen Per Kyrre Reimert og Martine Løvold, Miljøverndepartementet og Avd. for regional planlegging.