Ukens navn: Martin Jørgensen

Martin Jørgensen, styreleder i HSMAI Chapter Norway og adm. dir. i Net Trans Services AS

Martin Jørgensen

Adm. dir. i Net Trans Services og nyvalgt styreleder i HSMAI

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Arbeidsdagen min er meget variert, i form av både strategisk, operasjonell og ikke minst salgsrettet virksomhet. Ettersom jeg er sterkt involvert i kunder, prospekter og partnere, bruker jeg mye tid på telefon og møter, og er en god del på reise. Net Trans’ hovedfokus er inndriving av hotelkommisjoner på vegne av reisebyråer, noe som er en ekstremt smal nisje, men som til gjengjeld er global – og tro det eller ei veldig spennende!

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det beste med jobben er at jeg kan bruke kompetanse og nettverk fra tidligere jobber innenfor reiseliv, videreutvikle dette og jobbe ekstremt internasjonalt – selv med base i lille Tønsberg. Net Trans har vokst til en flott gjeng på 52 personer, og selv om selskapet har vært gjennom tøffe tak historisk, har vi nå fått skikkelig fart i seilene – noe jeg tror vi alle er veldig stolt over.

– Har du noen du har sett opp til?

– Verdens største leder: Nelson Mandela.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi har en flott lokalisering på bryggekanten i Tønsberg, noe som i utgangspunktet er hyggelig. Vi spanderer ellers frukt og diverse på de ansatte hver dag, har kaker ogfeiring ved resultat- og inntektsrekorder, og vi har sommerfest, julefest og ”lønningspils” annenhver måned. I tillegg har vi en sarkastisk og spøkefull tone arbeidsdagen gjennom, så latteren sitter løst.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Jeg har vært medlem og involvert i HSMAI i større og mindre grad helt siden 1994. Dette innebefatter alt fra planleggingskomiteer hva gjelder arrangementer, juryering av årets unge leder og ikke minst HSMAI-prisene.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Møteplassene, videreutvikling av det faglige og inspirasjon i det daglige.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Jeg skal være litt forsiktig med å komme med noen programerklæring allerede før mitt første styremøte i HSMAI. På et generelt nivå vil jeg imidlertid si at HSMAI bør fortsette å styrke sine mest kjente aktiviteter, og sørge for fornying og videreutvikling av disse. Samtidig er det viktig å hele tiden følge med på hva bransjen er opptatt av.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Hvor som helst og hva som helst, bare med familien.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Som en av verdens viktigst bransjer, ville jeg utnevnt en egen reiselivsminister umiddelbart – samt sørget for og ytterligere styrket det gode fokuset som de siste årene har vært på reiseliv i Norge. Ellers ville jeg lagt til rette for mindre byråkrati for gründere, mer fokus på innovasjon og forskning og fjerning av tullete formuesskatt.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «En god reise»

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Mallorca, på vår årlige familietur der vi har feriert siden 1993.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Harley Davidson og litt tekniske gadgets.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Jeg ser frem til mitt første styremøte i HSMAI i juni, og ellers håper jeg på vegne av hele bransjen at askeproblematikken ikke ødelegger for en bransje i fremgang!

Foto: Martin Jørgensen, adm. dir. i Net Trans Services og styreleder i HSMAI Chapter Norway.