Ny Englandsbåt?

3. september 2008 forlot den siste Englandsbåten Newcastle og satt punktum for 128 års overfart. En del av norsk og engelsk turistliv og kultur ble borte, skrev Maritimt Magasin i en artikkel i april. Savnet etter en båtforbindelse mellom Vestlandet og De britiske øyer var stort og flere aktører så på mulighetene for å opprettholde ruten. Det var mye fokus på saken i avisene og store forhåpninger for at en ny Englandsbåt vil være på plass innen kort tid.

To år senere er vi ikke noe nærmere en ny Englandsbåt, men arbeidet med å få på plass igjen rutefart til England går for fullt. Både reisende, reiselivsselskaper, fylkeskommuner, byer m.m. har engasjert seg fullt ut i kampen om Englandsbåten.

Les hele saken på maritimt.com

Vi beklager at denne saken ikke er helt fersk, men antar at den likevel kan være av noe interesse.