Ukens navn: Jan Tore Meinstad-Moen

Jan Tore Meinstad-Moen, salgssjef i Color Line

Jan Tore Meinstad-Moen

Salgssjef B2B

Color Line Cruises AS

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Siden det er salgs som er mitt fokus, blir det endel operativ salgsjobb, oppfølging av vårt flotte salgskorps, egne kundemøter, i tillegg til interne avdelingsmøter med marked, CRM og revenue. Hverdagen min er variert, og jeg møter også masse hyggelige mennesker via nettverk som jeg er medlem i, og selvfølgelig kunder.

– Hva er det beste ved jobben din?

– At jeg har et fantastisk produkt å selge, i tillegg til veldig dyktige kolleger på land og om bord på våre skip. Ellers er reiseliv en veldig fin bransje å jobbe i, med utadvendte mennesker som er opptatt å ha det gøy på jobben.

– Har du noen du har sett opp til?

– Ingen spesielle forbilder, men jeg kan bli imponert over folk som satser i motvind. Petter Stordalen og Bård Eker er navn som er i den kategorien. Ellers syns jeg vår utenriksminister gjør en solid jobb, selv om jeg ikke er en Ap-mann.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Alle som har bursdag må bake kake og det er av stort sett meget bra kvalitet, vi hadde for eksempel en meget god «Obama-kake» da han ble innsatt som president. Vi har også en Color Cup i Skagen hvert annet år, hvor vi er flere hundre mennesker som samles til en meget sosial fotballcup.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Klisterhjernen sier seks år… Pluss/minus.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– At bransjen kan samles og at vi kan danne nettverk, pluss oppdatering på en del faglige temaer.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Flytte Møtebørsen til sentrum igjen og få med flere deltagere fra det offentlige.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– En varm sommerhelg sammen med kone og barn på svigerfars hytte på Tjøme eller Koster pluss skalldyr og hvitvin – eller bare sammen med kona i Sorrento.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Da ville jeg tatt med meg hele regjeringen om bord på et to-døgns konferansecruise med Color Line til Kiel (beklager Soria Moria), for å komme seg litt bort og ha en unik arena for det faglige og sosiale. Prioritert flere millioner til markedsføring av Norge som destinasjon, effektivisering av byråkratiet, mer penger til skole og forskning og sikret nettolønnsordningen for norske sjøfolk (jeg helt inhabil her…).

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– Ser at en tidligere gjest her hadde tittelen: ”Hvor ble dagene av”. Jeg tror min ville hatt navnet ”Hvor ble bilnøklene av”, med undertittel ”Mitt liv som distre”.

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Håper på en tur til Alcudia sammen med familien. Ellers blir det noen kundeturer Oslo – Kiel til høsten, blant annet, sammen med gode kolleger i reiselivsbransjen, som arrangerer Reiseseminar for det offentlige.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Skulle prøve meg på gitar som jeg fikk av min bror til jul, men må si at den står fint i hjørnet på soverommet. Drømmen er å spille ”Wanted Dead or Alive” med Bon Jovi, men med den progresjonen jeg har nå, havner nok gitaren heller trædd ned over hodet mitt da min kone ikke er så imponert over min klimpring…

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Nei, hjertet mitt er alt i orden med, er frisk som en fisk… Men siden du spør, så håper jeg at økonomien blir stabil ute i den store verden, slik at reiselivet får bedre arbeidsforhold.