Oslo og Color Line med internasjonal storsatsing

Gjennom en storsatsing i samarbeid med destinasjonsselskapet VisitOSLO ønsker Norges største cruise og transportrederi Color Line å kapre nye, internasjonale markedsandeler.  Holmenkollen med VM på ski i mars 2011 og Den Norske Opera og Ballett er to viktige attraksjoner med internasjonalt potensial, som skal bidra til å sette Oslo og Norge på det internasjonale turistkartet de nærmeste månedene.

 Norge er kjent for en praktfull natur, men oppfattes samtidig som dyrt og av enkelte

 kjedelig.  Satsingen på temaferie med vekt på kunst, sport, underholdning og opplevelser skal trekke nye turister til Oslo og Norge. Betydelige investeringer knyttet til kulturaktiviteter og idrettsarenaer, design og arkitektur har gitt Norge et stort potensial for vekst i kresne, internasjonale markeder.

 – Samarbeid og utvikling av opplevelsesbaserte produkter og salg gjennom internett er avgjørende for å lykkes internasjonalt, sier administrerende direktør Tor Sannerud i VisitOSLO.  VisitOSLO og Color Line har lansert et helt unikt og fremtidsrettet system for reisebestilling for cruise og transport med Color Line og  hotellopphold med opplevelser i Oslo.  Om kort tid vil billetter til VM på ski eller Operaen legges inn og gjøres tilgjengelig i det nye bookingsystemet.  I første fase er det fokus på nye, tyske målgrupper for cruise og temaferie i Oslo.  Bare Tyskland alene utgjør et marked på flere titalls millioner turister.

Color Line representerer hovedveien fra Tyskland til Norge og er blant Norges viktigste, private reiselivsaktører.  En av seks turister til Norge ankommer med Color Line.  En helt ny undersøkelse fra Horwath Consulting viser at i underkant av 440.000 utenlandske turister reiste med Color Line til Norge i fjor.  Til sammen representerte disse 3,5 millioner overnattinger, som er nesten 15 prosent av alle utenlandske overnattinger i Norge med et samlet forbruk på nesten 3,6 milliarder kroner.  Tyske turister utgjør hele 60 prosent av disse.  Utenlandske turister til Norge tilbringer i gjennomsnitt 2,5 dager i Oslo.

 – Samarbeidet med VisitOSLO, VM på ski og Operaen vil være helt unikt, og vil bidra til å åpne helt nye markedsgrupper og derigjennom skape trafikk fra nye og viktige målgrupper i Tyskland, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line, Helge Otto Mathisen.  Det nye systemet er utviklet i samarbeid med BIT-Reiseliv og Innovasjon Norge, og er et ledd i planene om å etablere et nasjonalt system for bestilling av reiser til Norge på internett.

For mer informasjon kontakt Color Line ved konserndirektør Helge Otto Mathisen, telefon 992 23 330 eller VisitOSLO ved adm. direktør Tor Sannerud på telefon 907 47 744.

 

Oslo, 29/6 2010.