Best på Dash 8

Widerøe er kåret til å ha verdens beste driftskvalitet på Dash 8 fra flyfabrikanten Bombardier. For tredje år på rad ligger Widerøe på toppen når det gjelder driftskvalitet. Nytt i år er at Widerøe også ble berømmet for god kvalitet på selskapets fabrikknye Dash 8 Q400.

I følge Bombardiers sine statistikker har Widerøe den høyeste driftskvaliteten blant operatører av Dash 8 100/300/Q400 fly verden over. Selskapet er plukket ut fra en punktlighetsstatistikk hos Bombardier som overvåker alle fabrikkens fly. Widerøe konkurrerte med 105 andre Dash 8 operatører verden over. Selskapets brede kunnskap og erfaring med flytypen gjør at Widerøe hevder seg helt i toppen.

– Enkelte måneder er vi i verdenstoppen i punktlighet. Dette hadde ikke vært mulig uten at flyene våre holdes i tipp topp teknisk stand. Prisene fra Bombardier som verdens beste Dash-8 operatør er en kjempeprestasjon. Vi har vår operasjon spredd på mange baser der flere av våre konkurrenter bare har en base å forholde seg til. I tillegg er rutenettet vårt spesielt krevende vinterstid. Til tross for dette står vi nå på toppen av pallen og nyter det denne dagen, men vi vet utfordringene og konkurrentene står i kø så det blir raskt tilbake til hverdagen. Det er i hverdagen grunnlaget legges og utfordringene takles så fantastisk godt av Widerøes medarbeidere, sier driftsdirektør i Widerøe Stein-Terje Dahl.

Widerøe er Nordens største regionale flyselskap, med en omsetning på 2,5 milliarder kroner og med mer enn to millioner passasjerer. Widerøes opererer 33 fly av typen Dash 8 som trafikkerer 47 flyplasser i inn- og utland og har 380 daglige avganger.    Widerøe trafikkerer mer enn dobbelt så mange flyplasser i Norge som noen andre selskaper. Selskapet har 1300 medarbeidere. De kommersielle rutene utgjør i dag rundt 60 prosent av Widerøes virksomhet, mens anbudsrutene på kortbanenettet utgjør 40 prosent.

For ytterligere informasjon kontakt driftsdirektør Stein Terje Dahl, tlf, 95718454 el informasjonssjef Siw Sandvik, tlf 957 14012

 
Informasjonen er sendt gjennom Cision http://www.cisionwire.no
http://www.cisionwire.no/wideroe/best-pa-dash-823697